ŠKORO PENAVIN PRELAZAK U DP NAZVAO NOGOMETNIM TRANSFEROM! Dotaknuo se i Plenkovića: ‘Politička scena mu je sad švedski stol!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Miroslav Škoro je na pitanje znači li njegov prelazak u Klub Suverenista i prelazak u tu stranku kazao da je trenutno član njihova Kluba u Saboru i da podržava ideju ujedinjenja desnice.

Smatra kako se desnica treba objedini oko ideje zajedništva, a ne osobe i kako misli da će to biti politička opcija kojoj će se prikloniti.

Dodao je da će o tome tek odlučiti. Priznao je da mu nije svidjelo kad su se Suverenisti nakon parlamentarnih izbora odvojili u svoj Klub.


“Mislio sam da će naša priča biti ta priča ujedinjenja, no njima se to učinilo prerano i čini se da će biti u pravu. Mislio sam da će Pokret biti taj koji će objediniti mnogo toga, ali ništa od toga. Podnio sam ostavku na mjesto predsjednika DP-a, ne bih se više na to osvrtao. Ne slažem se s načinom funkcioniranja i želim im svako dobro”, kazao je Škoro.

Dotaknuo se i budućnosti svoje bivše stranke te Ivana Penave koji se u nju učlanio, a potom kandidirao za novog predsjednika.“Malo mi to nalikuje na nogometni transfer, ali želim im svako dobro. Penava je i ranije izražavao ambicije da bude u strukturama HDZ-a, napravio je i svoju stranku, no pitanje je može li istovremeno raditi toliko odgovornih poslova – gradonačelnik važnog grada, saborski zastupnik, predsjednik odbora u Saboru, predsjednik stranke”, kazao je Škoro za N1.

Komentirao je i svoj odnos s premijerom Andrejom Plenkovićem:

“Trenutno je situacija takva da ne vjerujem da gospodin Plenković ima puno problema. Politička scena mu je sad švedski stol. On je pragmatik, njegov cilj je biti na vlasti. Mislim da će mu sva ova politička zbivanja i oko DP-a i SDP-a ići na ruku. Ovo oko okrupnjavanja na spektru Suverenista, to mu ne ide u prilog. Zadavat ćemo mu više problema nego ovi koji se raslojavaju. Mi ćemo mu zadavati više problema, a ovo drugo će biti švedski stol za Plenkovića”, smatra Škoro.

Što se tiče moguće suradnje, kazao je da neće nikoga podržati bezuvjetno te da je jedan od razloga njegova izlaska iz DP-a bio da su se radile stvari s kojima se nije slagao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI