ŠKORO SE OBRUŠIO NA MOST: ‘U Splitsko-dalmatinskoj županiji rade ono što podsjeća na ono što Andrej Plenković radi na nacionalnoj razini’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe održali su u petak konferenciju za medije o aktualnim političkim temama.

Škoro je rekao da u Domovinskom pokretu smatraju da je odgovornost u politici važna, prije svega odgovornost prema biračima, ali i prema ideologiji koja se zastupa.

Osvrnuo se na pregovore za konstituiranje Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije u kojoj je Domovinski pokret ostvario tri mandata rekavši da je njegova stranka vijećnicima dala diskrecijsko pravo da pregovaraju kako misle da je dobro za Splitsko-dalmatinsku županiju, tako da respektiraju volju birača i uvažavaju ideologiju Domovinskog pokreta.

“Domovinski pokret je vrlo jasno i precizno rekao da ne želi ulaziti u koaliciju u kojoj će na bilo koji način podupirati gospodina Željka Keruma, a isto tako ne želi biti dio bilo kakve političke suradnje u kojoj je gospodin Ranko Ostojić“, kazao je Škoro.

Izrazio je žaljenje što kolege iz Mosta vrlo ružno komuniciraju i jedan svoj obračun koji se već godinama događa u hrvatskoj politici žele natovariti na leđa vijećnika Domovinskog pokreta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.



Poručio je da nemaju ništa protiv Ivice Kukavice i da smatraju da bi bilo jako dobro da takav čovjek bude na čelu županijske skupštine.

“Ono što Most radi u Splitsko-dalmatinskoj županiji podsjeća na ono što Andrej Plenković radi na nacionalnoj razini. U Mostu ističu da je gospodin Kukavica bio pripadnik 4. gardijske brigade, što je istina, no iza Kukavice se skriva Ranko Ostojić“, kazao je Mlinarić Ćipe.
Podsjetio je da je Ostojić bio dio vlasti koja je donijela zakone o Vukovaru o ćiriličnim pločama gdje je izgubljen život hrvatskog branitelja Darka Pajčića.

“Domovinski pokret iza takvog čovjeka ne može stati. Isto radi i Plenković preko časnog generala Tome Medveda u proguravanju Zakona o civilnim žrtvama rata nakon čega će Hrvatska isplatiti 8000 ljudi koji su rušili Republiku Hrvatsku. Mi ne ćemo biti smokvin list ni za koga”, zaključio je Mlinarić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI