Škoro želi Penavu u svom timu! Evo koja je njegova reakcija na ovaj otvoreni poziv

Vlado Kos/Cropix

U medijima se pojavila informacija da je Škorin pokret postigao dogovor sa Suverenistima, što je ujutro demantirao Pero Kovačević rekavši da njega nitko dan prije nije pozvao na sastanak i da još nije postignut konačni dogovor.

”Pregovaramo s predsjednicima stranaka, pa ne vidim u čemu je problem kod gospodina Pere Kovačevića. Ako njegova stranka misli da i on treba biti prisutan na pregovorima o suradnji, onda neka ga pozove”, uzvratio mu je Mario Radić iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Kovačević je rekao da odluka tek treba biti donesena, a i da samostalno na izborima osvajaju tri mandata.

Radić objašnjava da je njihova ideja okupljanja antiglobalista na zajedničkoj platformi ”još u nastajanju”, da ništa još nije konačno, te da se pregovori nastavljaju i sa Suverenistima i s Mostom.

”Sa Suverenistima nastavljamo u nedjelju, a s Mostom u utorak. Ništa još nije potpisano”, rekao je Radić te dodao da je čuo da se vode i razgovori između Mosta i Nine Raspudića, no demantira priču koja se jučer mogla čuti kao spekulacija, a to je da Raspudić navodno uvjetuje svoj ulazak na listu time da na listi bude i njegova supruga Marija Selak.



Otvoreni poziv Penavi još bez reakcije

”Poštujem gospodina Ivana Penavu, on bi svakako bio dobrodošao u Domovinskom pokretu Miroslava Škore, ali zasad još nismo s njim u ozbiljnim pregovorima”, rekao  je jučer za Jutarnji Mario Radić iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Penava pak nije odgovarao na pozive, ali sve se češće u kuloarima spekulira da bi mogao napustiti HDZ i priključiti se Škorinoj opciji.

Raspudić je komentirao pregovore s Mostom rekavši kako ”izbori još nisu ni raspisani, a da su ljudi već napeti”, no na konkretno pitanje nije odgovorio.

U Mostu ne žele komentirati “medijske spinove”, a Nikola Grmoja ističe da pregovore sa Škorinom opcijom nastavljaju sljedeći tjedan.

”Razgovore vodimo otvorenim i ozbiljnim pristupom, treća smo politička snaga u Saboru te ćemo javnost izvijestiti kad se dogovorimo ili ne dogovorimo”, rekao je Grmoja te dodao da ne zna tko ne bi u politici volio vidjeti osobu kalibra jednog Nine Raspudića, koji je ”nezaobilazan autentični glas i markantna pojava na našoj javnoj sceni”.

Radić iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore prilično je iznenađen time kako pregovori teku.

”Ovo je moj prvi kontakt s politikom. Dok je u svijetu biznisa sve jednostavnije jer se temelji na matematici, u politici je na snazi više znanstvena fantastika”, komentirao je u šali Radić, suvlasnik Pevexa. Dodaje da osobno poštuje Peru Kovačevića, koji je jučer iznio kritiku na račun Škorine opcije rekavši da ona još nema ni izborni program, no Radić uzvraća da je njihov program dostupan na internetskoj stranici.

Na sastanku, na kojem nije bio Kovačević, bili su Marijan Pavliček, Ladislav Ilčić i Hrvoje Zekanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI