ŠKORO ŽESTOKO KOMENTIRAO DOGAĐANJA OKO MASKI: Sve nazvao velikim igrokazom, i opleo po Pavičić- Vukičević!

Odluka koja je izazvala puno bure i polemike a ista je odmah i ukinuta te je smjenjen Stožer zagrebačke civilne zaštite je ona o nošenju maski na otvorenom za sve koju je objavio Zvonimir Šostar. To nije oduševilo ni čelnike nacionalnog Stožera. Da bi sve zajedno presjekla Jelena Pavičić Vukičević koja je nakon ukidanje te odluke preuzela upravljanje Stožerom.

Predsjednik Domovinskog pokreta i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro i sam se uključio se u polemiku oko nošenja maski.

U statusu koji je objavio na Facebooku, Škoro piše kako su događaji u Zagrebu pokazali da stožeri, ni Nacionalni, a ni lokalni, nisu apolitični niti neovisni. Doduše, ovdje valja napomenuti da je premijer Andrej Plenković u više navrata otvoreno govorio da je nacionalni stožer Vladino, a samim time i političko tijelo kao takvo.

‘Maske na otvorenom – mozak za zatvorenom’,

Status prenosimo u cijelosti:



“Od početka pandemije koronavirusa uvjeravaju nas kako Nacionalni stožer civilne zaštite nije političko tijelo, već kako su to stručnjaci kojima je važna dobrobit građana. To se onda, vjerojatno, odnosi i na svaki drugi stožer civilne zaštite, bio on županijski, gradski ili kakav god već.

Današnji igrokaz u Zagrebu koji se, slučajno ili ne, dogodio na dan objave programa Domovinskog pokreta, demantira apolitičnost zagrebačkog stožera civilne zaštite. Naime, najprije rečeni stožer najavljuje nebuloznu mjeru obveznog nošenja maski na otvorenom, v.d. gradonačelnica Pavičić Vukičević navodno nema pojma o tome. Gospođa i inače nema pojma što se događalo sve ove godine dok je službovala kao zamjenica gradonačelnika.

Spektakularno, nakon samo nekoliko sati, na izvanrednoj konferenciji za medije, v.d. gradonačelnica suspendira mjeru obveznog nošenja i preuzima kontrolu nad stožerom. Znači li to, ipak, da stožeri nisu neovisna, nego uistinu politička tijela kojima se manipulira zbunjenim građanima?

Ako je to zaista tako, neka v.d. gradonačelnice smijeni odgovornu osobu. A ako nije, neka ne izvodi igrokaz sa živcima iscrpljenih građana! Mjere na otvorenom – mozak na zatvorenom!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI