SKRIVALI SU SE IZA KLIMA UREĐAJA: U sobi za sastanke Ministarstva poljoprivrede našli koloniju šišmiša

Foto: Azil Dumovec / Facebook

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba imala je neobičan ulovi i to u zgradi Ministarstva poljoprivrede.

Tamo su došli nakon poziva djelatnika koji su u sobi za sastanke primijetili šišmiše.

“Djelatnici Ministarstva primijetili su šišmiše iza klima uređaja u dvorani za sastanke te o tome obavijestili Hrvatsku agenciju za okoliš i prirodu. HAOP je u pomoć pozvao hvatače iz Skloništa u Dumovcu”, priopćili su iz skloništa za nezbrinute životinje Dumovec.

Ekipu na terenu iznenadilo je što je iza klima uređaja bila cijela kolonija šišmiša. Većinu njih su brzo smjestili u kutiju, ali neki se nisu dali uhvatiti pa su letjeli po prostoriji. Pritom su se vješali za spušteni strop, rasvjetu i ventilaciju. Nakon što su napokon svi ulovljeni, prebrojali su ih i utvrdili da ih je 33.

Jedna je ženkica šišmiša djelovala sumnjivo, pa su je prevezli na pregled u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta. Ostale životinjice pustili su na Bundeku.



Inače, šišmiši su u Hrvatskoj zaštićeni zakonom. Većina ih spava u špiljama, a ne prostorijama za sastanke u ministarstvima jer se tamo obično održavaju sastanci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI