SKUPLJAJU POTPISE ZA UHIĆENJE DODIKA: Rezultat je iznenađujući

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Negiranje genocida u Srebrenici u BiH postaje kazneno djelo za koje je propisana kazna od najmanje šest mjeseci, a najviše pet godina zatvora.

Srpski član predsjedništva Milorad Dodik smatra da je to “zadnji čavao u lijes BiH” i sve glasnije govori o odcjepljenju Republike Srpske.

Njegovi istupi zasmetali su bosanskog “youtubera” Amira Hadžića koji je na platformi change.org organizirao peticiju pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”, ujedno kao i odgovor na Dodikovu peticiju kojom bi se zabranila Inzkova odluka.


“Trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini svojom retrogradnom politikom i osobnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu”, stoji u opisu peticije.

“Posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o odcjepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterizirati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti”, stoji uz peticiju.U peticiji je dosad skupljeno više od 28.000 potpisa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI