SLAVLJE U UKRAJINI: Čestitke uputio i Jens Stoltenberg: ‘Možete nastaviti računati na NATO koliko god je potrebno’

Foto: Guliver Images

Unatoč ruskoj invaziji, ništa nije pokolebalo Ukrajince da u četvrtak ne obilježe Dan neovisnosti.

No, na dan 24. kolovoza obilježava se još jedan datum, a to je točno šest mjeseci od početka ruske invazije na Ukrajinu, 24. veljače.

Za vrijeme proteklih šest mjeseci, ubijeni se deseci tisuća ljudi, a milijuni su raseljeni. Rat je utjecao i na gospodarsvo u svijetu pa su se gospodarske poteškoće proširile na gotovo sve zemlje.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obećao je na Dan neovisnosti da će se njegova zemlja boriti protiv ruske invazije “do kraja” i da neće činiti “nikakav ustupak ili kompromis”.

“Nije nas briga kakvu vojsku imate, samo nam je bitna naša zemlja. Za nju ćemo se boriti do kraja”, istaknuo je Zelenskij.Ukrajincima je Dan neovisnosti čestitao i Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a.

On je na Twitteru napisao:

“Na ukrajinski Dan neovisnosti odajem počast hrabrim ukrajinskim ženama i muškarcima koji se bore za svoju slobodu i svoju zemlju. #NATO podržava Ukrajinu od njezine neovisnosti i možete nastaviti računati na NATO koliko god je potrebno. Ukrajina će pobijediti”, napisao je Stoltenberg.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI