SLIKA MU SE NE MOŽE BAŠ NIGDJE NAĆI: Hercegovac s imovinom od stotinu milijuna eura živi daleko od očiju javnosti

Tajanstveni Mladen Lončar slovi za jednoga od najbogatijih ljudi iz Hercegovine, no teško da ćete na cesti prepoznati ovog biznismena rodom iz Posušja, jer na internetu gotovo da i nema ni jedne njegove fotografije. Lončar je karijeru počeo graditi u Austriji gdje i danas živi. Poduzetničku karijeru startao je kao građevinar, a kasnije je svoje poslove razgranao po rodnoj Bosni i Hercegovini, ali i po Hrvatskoj.

Za razliku od većine svojih zemljaka, Lončar u svoj rodni kraj rijetko svraća, mora da mu više odgovara anoniman bečki život. Tek s vremena na vrijeme poteže do Zagreba ili Sarajeva, dok njegovom sinu Ivanu Čiči Lončaru ni posjete rodnom kraju nisu strane. O troškovima puta ne mora razmišljati, jer imovina Lončarevih procjenjuje se na nekoliko stotina milijuna eura, što zapravo i nije neko iznenađenje za one koji znaju da on pored uspješnog građevinskog biznisa u austrijskoj metropoli posjeduje tvornicu slušnih aparata koja posluje u Italiji.

Pored toga biznis je proširio na trgovanje laboratorijskom opremom, a uza sve to strast mu je i uzgoj školjki. No, nije Lončar tipičan poduzetnik i tajkun. Upravo suprotno, veliki je humanitarac koji se odaziva svim akcijama u kojima može pomoći onima slabijeg imovinskog statusa, a puno je uložio i u školovanje sina Ivana i kćerke Mie koji su, razumljivo, znanje stjecali u Austriji.

Kada ga posao umori, Lončar se zaputi na godišnji odmor sa svojom 20-ak metara dugom jahtom s kojom rado plovi po Jadranu, a kada mu pak nije do plovidbe tada se može odmiriti u nekoj od svojih jadranskih nekretnina kojih ima podosta, a dobar dio njih smješten je na Pelješcu.

 



Nije međutim ni sin Lončar tipičan pripadnik zlatne mladeži pa je tako svojedobno u Zagrebu otvorio noćni klub H2O pri čemu mu je svakako od koristi bio početni kapital od pola milijuna eura kojim ga je pogurao otac. Inače je mladi Čović ovaj noćni klub otvorio zajedno sa Mateom Šarićem, sinom Marijana Šarića, vlasnika Europatradea, a osim što se druži sa sinom poznatog hercegovačkog tajkuna, njegov je prijatelj i Marko Čović, sin bivšeg direktora Plive, Željka Čovića.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI