SLIŠKO SE NA ROČIŠTU PRAVDAO: ‘Pa to nije bio tako strašan udarac, samo sam se branio’

“Nisam ga udario snažno, ali sam ga udario više puta isključivo u glavu i to isključivo otvorenom šakom. Cilj mi je bio samo odbiti njegov napad”, kazao je Vjeko Sliško (31) kojem na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na novom ročištu u postupku u kojem je Vjeko Sliško optužen da je prije dvije godine teško ozlijedio Hrvoja Petrača ispred hotela Esplanade u Zagrebu.

Sliška je optužnica prvotno teretila i za prijetnju, no nakon svjedočenja Petrača koji je na prošlom ročištu povukao prijedlog za progon, odvjetništvo je odustalo od optužbe za to kazneno djelo. Sliško na pitanja nije želio odgovarati, a u kratkoj obrani rekao je da je tog 12. listopada došao pred Esplanadu na rođendan prijateljevog brata, piše 24sata.

”Parkirao sam vozilo na platou ispred hotela gdje su me čekala dvojica prijatelja. Dok sam čekao da zaposlenik hotela preuzme ključeve te preparkira moj auto, čuo sam da je gospodin, koji je parkirao ispod stepenica nešto prokomentirao. Nisam čuo što je rekao pa sam se spustio do njega da ga pitam u čemu je problem. On me snažno udario šakom u glavu da mi se sve zacrnilo i umalo sam se srušio”, kazao je na ročištu Sliško.

Potom je još nastavio:

”Nakon što me udario i on je zajaukao i počeo padati, a ja sam ga udario nekoliko puta i zatim pobjegao. Godinama treniram boks i znam razliku kad nekoga udarite zatvorenom ili otvorenom šakom. Kad je šaka skroz stisnuta udarac je puno jači, nego kad je ona otvorena. Takav udarac zovemo ‘mekanim udarcem”’, objasnio je te dodao:



”Žao mi je što je došlo do svega ovoga. Nisam imao nikakve zle namjere. Nisam sklon konfliktima i postupao sam u obrani”, objasnio je na kraju Sliško.

dok tužiteljstvo smatra da su u postupku dokazali, između ostalog i iz snimki nadzornih kamera, da je Sliško počinio djelo kako ga terete te traže sud da ga osudi i izrekne mu šest mjeseci zatvora, obrana smatra suprotno.

”Smatramo da je Odvjetništvo jednostavno preuzelo kvalifikaciju policije, a da nije ispitalo sve elemente događaja. Što se tiče optužbe za nanošenje teških ozljeda smatramo da se prije svega treba držati onoga što je utvrdio sudsko-medicinski vještak Davor Mayer da je riječ o ozljedi do koje dolazi prilikom izvrtanja gležnja kod pada. Nijedan direktni udarac nije izazvao tešku tjelesnu ozljedu što potvrđuju i okrivljeni i oštećenik. Oštećenik je na raspravi rekao da mu je, nakon što je udario okrivljenog, u padu pukla noga, a i okrivljeni je iskazao da je uočio Petračevu bol. Vjerojatno je oštećenik opteretio tu svoju stajnu nogu te je do ozljede došlo već kod njegovog prvog udarca prema okrivljenom”, kazao je Sliškov branitelj Ivo Farčić.

Također je dodao da je Sliško neosuđivana osoba, koja nije sklona konfliktnim situacijama i zatražio od suda da donese oslobađajuću presudu.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI