SLJEMENSKA ŽIČARA I DALJE NIJE U FUNKCIJI: Dodatno će se ulagati u skupi projekt, Grad ima novi plan

Ono oko čeka su nastali veliki prijepori i kritike prema bivšoj gradskoj vlasti i gradonačelniku Milanu Bandiću, skupa sljemenska žičara i dalje nije u funkciji.

Umjesto da prevoze skijaše, žičara još čeka dozvolu za buku kako bi mogla krenuti s radom. Za sada se obavljaju samo probni testovi, a Državni inspektorat i dalje nije dobio rezultate mjerenja buke. Cilj i plan je da se buka smanji tako da se smanji brzina, piše Dnevnik.hr.

“Vozit će srednjom putnom brzinom do tri, četiri metra u sekundi. Četiri do pet minuta će se produžiti samo trajanje vožnja”, rekao je voditelj projekta Goran Radić. U ionako skupi projekt će se još morati uložiti dodatnih 800.000 tisuća kuna.

“Tu i tamo moraju se provozati da bi se baterije napunile, moraju se provoditi kontrolna ispitivanja bez obzira da radi ili ne radi”, kaže Radić.

“Ja mislim da je svima u interesu i gradu i državi da se ona stavi u funkciju. Da ne govorim koliko je ona preopterećenje za ZET”, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.



Grad Zagreb je i dalje bez prihoda no zato će se kredit na nju plaćati u idućih 14 godina, ukupno 50 milijuna kuna na godinu.

USKOK i dalje po tom pitanju cijene provodi izvide. Prema svemu sudeći i za nadolazeću Snježnu kraljicu početkom iduće godine ona i dalje neće biti u funkciji za najbolje svjetske skijaše.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI