SLOBODNA HRVATSKA UZVRAĆA UDARAC: ‘Notorno je da je Vlada nepotpisanim priopćenjem ‘presudila’ kaznenoj prijavi pa poduzimamo novi korak!’

Petar Glebov/PIXSELL

Osim održane konferencije, poslali su i dopis u kojemu navode da je Vlada u nepotpisanom priopćenju iskoristila položaj i moć

Slobodna Hrvatska koju čine bivši članovi Živog Zida, podigla je kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Bušić.

“Kupovina glasa Željka Glasnovića od strane premijera Plenkovića i HDZ-a, politička je korupcija koja bi hrvatske građane mogla koštati preko milijardu kuna! Premijer je počinio teško kazneno djelo.

‘Kupljen’ je i glas mladog Sauche, ali za razliku od njega, Glasnović je svoj dogovor s premijerom i njegov potpis na dogovoru objavio na svojoj Facebook stranici “, navode u svojem objašnjenju članovi Slobodne Hrvatske.

>>> Slobodna Hrvatska podigla kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Bušić

Na prijavu su se u utorak oglasili i iz Vlade RH, zdušno odbacivši sve za što ih se proziva. Odgovor Vlade možete pogledati ovdje, a Slobodna Hrvatska u srijedu je “uzvratila udarac”.



Ivan Pokupec iz Slobodne Hrvatske prvi se obratio novinarima:

“Pitamo se zašto je gospodin Glasnović išta potpisivao. Isti taj gospodin Glasnović nas je nazvao jugoudbašima, iako su dvojica od nas trojice koji pred vama stojimo hrvatski branitelji. Ja sam u vrijeme rata imao šest godina. Uz dužno poštovanje gospodinu Glasnoviću kojeg cijenim, mislim da bi bilo pošteno da prizna da ga je Plenković prevario i da povuče svoj potpis”, kazao je.

Danijel Galović, supredsjednik Slobodne Hrvatske:

“Prvi put u povijesti se dogodilo da se vlada proglasila nadležnim za kaznene prijave. Oni u nepotpisanom pamfletu tvrde da je naša prijava neosnovana. Trebaju li građani nakon ovoga slati prijave Vladi ili USKOK-u?”, rekao je Galović.

Osim održane konferencije, poslali su i dopis u kojemu navode da je Vlada u nepotpisanom priopćenju iskoristila položaj i moć. Iz Slobodne Hrvatske notornim smatraju potez kojim je Vlada RH “presudila” kaznenoj prijavi te sumnjaju da će se bilo koji djelatnik iz Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala usuditi i smoći hrabrosti protiviti volji Vlade.

[pdf-embedder url=”http://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2017/05/KP-Vlada.pdf”]

Facebook Comments

Loading...
DIJELI