SLOM VLADAJUĆE KOALICIJE! Andrej Plenković se rješava svog političkog kapitalca: Nećete vjerovati tko je novi HDZ-ov žetončić

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Kampanja za nadolazeće lokalne izbore iznjedrila je što se HDZ-a tiče i neke intrigantne koalicijske saveze, tako se vladajućoj stranci pored poznatih partnera s nacionalne razine ovih dana pridružila i Hrvatska stranka umirovljenika, koja će ih podržavati u nekim županiama, ali i velikim gradovima.

Upućeni pak svjedoče kako će se u ovom slučaju lokalna suradnja vrlo vjerojatno predočiti u onu nacionalnu pa dio naših sugovornika bliskih premijeru Plenkoviću baš u HSU-u vidi svojeg novog žetončića u Saboru u kojem vladajuća opcija ima tanku većinu od 76 ruku.

Hrelja dao podršku Plenkoviću?


Premda izvori bliski šefu HSU-a Silvanu Hrelju kažu da će se oin za sada zadržati u oporbi, Plenkovićevi suradnici tvrde da su ga definitivno ‘slomili’ i da Plenkovićeva Vlada uživa njegovu potporu, što se uostalom naslućuje i iz poruka stranačkog predsjednika Veselka Grubišića koji je u intervjuu za Novi list kritizirao oporbu. To su u HDZ-u protumačili kao prvi mig za početak suradnje koja je u međuvremenu lokalno realizirana, a premda će dobiti novog žetončića to za Plenkovića ne jamči stabilnu većinu jer u posljednje vrijeme sve teže pronalazi zajednički jezik s Radimirom Čačićem i njegovim Reformistima.

Zamjera mu suradnju s MilanovićemPlenković je na njega ljut zbog suradnje s Milanovićem po pitanju Vrhovnog suda, ali i zbog toga što je podržao oporbeni zahtjev za Beroševim opozivom pa se stoga već sada s Umirovljenicima priprema za moguće otkazivanje poslušnosti u vrijeme kada će se opet raspravljati o predsjedniku najvažnijeg suda u zemlji.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI