SLOMLJENI NENAD PERIŠ U SUZAMA: ‘Mateja ćemo sahraniti u krugu obitelji, vraćam ga u njegov Split i kući’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Tijelo Mateja Periša bit će ispraćeno sutra iz Crkve svetog Ante u Beogradu za Split, gdje će biti sahranjen, objavila je danas Beogradska nadbiskupija. Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 sati, a u 17 sati će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Iz Beograda se za Slobodnu Dalmaciju javio Matejev otac.

“Čovjek koji izgubi nekoga kao što sam ja izgubio svog Mateja ima samo jednu nadu, a to je da mu bude što bliže. To će se jednom dogoditi, ja ne znam kada, ali će se dogoditi. Mi moramo nastaviti živjeti ovdje na zemlji do nekog novog susreta”, rekao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

“Ništa čovjeka na ovakvu vijest ne može pripremiti. Današnji dan je bio najgori dan u mome životu, a nada je ostala negdje kao mjehur u zraku. Vraćam svoga sina kući, u njegov Split”, kazao je Periš tužnim glasom, plačući.

Periš je posebno istaknuo kako zahvaljuje svima onima koji su protekla četiri i pol mjeseca, odnosno 139 dana do pronalaska tijela živjeli i suosjećali s njegovom obitelji.



“Još jednom hvala MUP-u Srbije koji je odradio ogroman posao. Hvala MUP-u RH, kao i MUP-u BiH, koji je također odradio dio poslova. Hvala svim poznatim i nepoznatim ljudima koji su meni i obitelji izražavali podršku. Hvala medijima, građanima Srbije i Beograda, svećenicima koji su mi bili od nemjerljive pomoći, mojim Splićanima, Blaženku Bobanu, županu Splitsko-dalmatinske županije, svim stanovnicima RH koji su mi slali poruke podrške. Jedno veliko hvala Vladi RH, a posebno premijeru Andreju Plenkoviću koji mi je davao podršku, kada je god to mogao i koji me u srijedu, nakon pronalaska tijela i nazvao, rekao je Nenad Periš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI