SLOVENSKI MINISTAR NAKON POKUŠAJA UPADA U HRVATSKU: ‘Testirao sam hrvatsku graničnu policiju’! Na kraju ipak otkrio što je bio pravi razlog

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Danas se na granici Hrvatske i Slovenije u Istri dogodio incident u kojem je sudjelovao slovenski ministar unutarnjih poslova Aleša Hojsa. Kako pišu slovenski mediji, ministar je pokušao s majkom prijeći granicu, ali Hrvatska policija odbila ih je pustiti u zemlju.

Kako javlja slovenski portal 24ur, Aleš Hojs i njegova majka vraćeni su granice jer nisu ispunjavali uvjete za ulazak stranaca u Hrvatsku tijekom epidemije zbog čega su se morali vratiti kući.

Hrvatska granična policija je navodno odbila njihov ulazak jer Slovenija nije najavila ulazak niti jednog ministra. Hojs je informaciju potvrdio i rekao kako nije pokazao svoju diplomatsku putovnicu te da je s granice vraćen u svojstvu običnog građanina. Postavlja se i pitanje je li Hojs kršio slovenske epidemiološke mjere budući da se njihovi građani ne smiju kretati iz jedne regije u drugu, osim ako su vlasnici nekretnine u drugoj regiji.

Nije kršio mjere

Slovenski ministar tvrdi kako tu mjeru nije prekršio jer je nedavno kupio nekretninu u Kopru. Razlog pokušaja ulaska u Hrvatsku bi mogao biti taj što Hojsova majka navodno ima nekretninu u Hrvatskoj.Testirao hrvatsku graničnu policiju?

Hojs je između ostalog rekao kako je htio provjeriti koliko dosljedno hrvatska granična policija kontrolira razloge prelaska granice u njihovoj državi. Kasnije je priznao kako je vozio majku u Hrvatsku kako bi platila režije.

Iz Uprave granične policije tek su šturo priopćili kako Policijska uprava istarska nije imala najavljen dolazak niti jednog ministra Republike Slovenije.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI