SLUČAJ KOJI JE ZADAR I HRVATSKU DIGNUO NA NOGE: Daruvarac izlazi na slobodu, a čeka ga i posao! Oglasio se i njegov odvjetnik

Darko Kovačević – Daruvarac iz glinske će kaznionice na slobodu šest mjeseci ranije jer je bio dobar iza rešetaka. Visoki kazneni sud u Zagrebu odbacio je žalbu tužiteljstva nakon što su dobili pozitivno mišljenje za uvjetni otpust.

“Kaznionica ga je ocijenila uspješnom ocjenom. On je prihvatio i osvijestio štetnost vlastitog postupanja, priznao kaznena djela, on se za njih i kaje… – rekla je Ivana Bilušić s Visokog kaznenog suda u Zagrebu za Dnevnik Nove TV.

U lipnju 2018. pretukao je tada 18-godišnju djevojku. Kazna mu je u međuvremenu smanjena i osuđen je na jedinstvenu – tri godine i devet mjeseci zatvora. Ni mlada Zadranka, ni njezina majka ne žele pred kameru, a njihov odvjetnik spriječen je obvezama.

Po dolasku u Zadar morat će se pridržavati mjera opreza. Jednom na mjesec, sve do listopada morat će se javljati policiji, ali i nadležnom uredu za probaciju. U suprotnom se vraća  u zatvor.

“Ako to prekrši ili počini novo kazneno djelo, opozvat će se uvjetni otpust – pojasnila je Bilušić.



Protiv njega se ne vode drugi postupci. A posao već ima – otkriva odvjetnik.

Njega čeka posao u jednoj tvrtki u Zadru kao pomoćnog radnika”, potvrdio je njegov odvjetnik Velimir Došen.

Uvjerava da je radio na svom ponašanju kroz različite tretmane i promijenio se. Žrtvi se ne bi smio približavati.

“Kad bi joj se želio ispričati, to bi se drugačije shvatilo. A ako sretne žrtvu, on će sigurno izbjeći taj susret. Neće biti nikakvih problema. Ta kazna je djelovala na njega i nekim žargonom bih se izrazio – opametila ga – smatra Došen.

“Nikada se ne može sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost ponovnog počinjenja djela, zato je ovdje riječ o uvjetovanoj slobodi”, rekla je Bilušić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI