SLUČAJ ‘MAMIĆ’ DOBIVA NOVI OBRAT? Istražitelji polako ‘slažu kockice’, a ono što su pronašli u sefu moglo bi sve iznenaditi!

Dubravka Petric/PIXSELL

Slučaj Mamić se ne stišava ni nekoliko mjeseci nakon što su privedeni suci osječkog Županijskog suda.

Kako doznaje Jutarnji list, istražitelji su prošli tjedan u sefu koji je u poslovnici Zagrebačke banke u Osijeku otvoren na ime Nataše Sekulić, prijateljice nedavno uhićenog suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, pronašli oko 500.000 kuna.

Vekić je prije pet tjedana sa svojim kolegama Darkom Krušlinom i Antom Kvesićem uhićen zbog sumnje da je izravno i posredovanjem, također privedenog, osječkog poduzetnika Drage Tadića uzimao mito od Zdravka Mamića kako bi se donijele odluke u korist optuženih.

Mamić je na presici u ožujku, kad je prvi put javno iznio optužbe protiv osječkih sudaca, Natašu spomenuo čak 31 put. U njezinu su se stanu nekoliko puta, ustvrdio je Mamić, sastajali on i Vekić. U konačnici, kad se 9. lipnja 2021. dogodila velika akcija USKOK-a, Vekić je uhićen upravo u tom stanu.

Dosadašnji izvidi, pak, pokazali su da je i kod Vekića i kod Nataše utvrđen nerazmjer imovine u odnosu na zakonita primanja, a pronalazak novca u sefu novi je detalj u ovom slučaju.



Prema neslužbenim informacijama, u sefu je bilo i kunskih i eurskih novčanica, a istražitelji ga dovode u vezu s nerazmjerom imovine u odnosu na primanja Vekićeve prijateljice, piše Jutarnji.

Samostalni sektor za financijske istrage Ministarstva financija tijekom izvida kod nje je utvrdio nerazmjer imovine u odnosu na zakonita primanja u razdoblju od 2017. do 2020. godine u iznosu od 537.429,73 kune. Treba napomenuti da je taj iznos utvrđenog nerazmjera izračunat bez sada pronađene gotovine od oko pola milijuna kuna u njezinu bankovnom sefu.

Osim toga, istražitelji sumnjaju, i to na temelju izjava susjeda i predstavnika stanara, i da je Vekić stvarni vlasnik stana na adresi u Gundulićevoj ulici u Osijeku, a koji se u zemljišnim knjigama vodi kao vlasništvo njegove prijateljice.

Tamo se navodi i da je ona stan kupila u kolovozu 2018. za 375.000 kuna, no iz izvješća Porezne uprave proizlazi kako da nije mogla financirati kupnju tog stana sredstvima ostvarenim legalnim primanjima.

Nerazmjer je utvrđen i kod samog suca Vekića za razdoblje od 2017. do 2021. godine i to u iznosu od 733.078,95 kuna, od čega se većina – 638.936,24 kuna odnosi na 2017. godinu.

Podsjetimo, nakon što su završila ispitivanja svih svjedoka u istrazi, Vekić je prošli tjedan pušten iz istražnog zatvora u Remetincu te će se u daljnjem postupku braniti sa slobode, ranije su iz istražnog zatvora pušteni i sudac Kvesić te uz jamčevinu Tadić, a za Krušlina istražni zatvor nije ni određen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI