SLUČAJNOST KOJU NITKO NE SPOMINJE! Znate li što je zajedničko najvećim pobjednicima izbora? Ljudi za koje niste čuli

Bivši SDP-ov gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić pobjednik je prvog kruga lokalnih izbora među gradonačelnicima.

Premda se o njemu ne govori previše Gospočić je iz prvog kruga izbora izašao sa 83.01 posto osvojenih glasova te time postao gradonačelnik s najboljim ostvarenim rezultatom. Za vratom mu puše prvi čovjek Belišća Dinko Burić, koji se na ovim izborima baš poput Gospočića natjecao kao nezavisni kandidat, a u svojem je gradu s 82,15 posto potpore u prvom krugu osvojio treći mandat. Treći na listi najuspješnijih gradonačelnika s 80,26 posto glasova je PGS-ov Darijo Vasilić s Krka.

Svojevrsnim političkim fenomenom može se smatrati i porečki gradonačelnik Loris Peruško iz IDS-a budući da je drugi mandat osvojio s potporom od 74,58 posto glasova, što je ujedno i 20 posto više nego u prvom krugu prošlih lokalnih izbora. Značajnu potporu od 60,78 posto ostvario je i valpovački gradonačelnik Matko Šutalo koji se također na ovim izborima natjecao kao nezavisni kandidat.

Nezavisan je na izborima za vukovarskog gradonačelnika bio bivši HDZ-ovac Ivan Penava koji doduše ulazi u drugi krug, no za njegova protukandidata Nikolu Mažara prednost od 20 posto koju Penava ima vrlo će vjerojatno biti teško dostižna. Zavidan rezultat osvojio je u Metkoviću HDZ-ov gradonačelnički kandidat Dalibor Milan koji je pobjedu u prvom krugu odnio sa 62,77 posto osvojenih glasova, dok je Mostov kandidat Nikica Hajvaz osvojio svega 30,47 posto potpore u gradu iz kojega su na nacionalnu političku scenu izašli Božo Petrov i Nikola Grmoja.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI