SLUČAJ POKRENUO LAVINU! Udruga stradalih u Domovinskom ratu poručili političarima: ‘Oni su vama samo prigodan podatak i tema!’

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske poručila je, potaknuta najnovijim izjavama pojedinih političara o obitelji Zec, da je u Domovinskom ratu poginulo 402 djece, ali da je to samo prigodan podatak za hrvatske političare.

“U Domovinskom ratu poginulo je 402 djece, dobro ste čuli. Kažemo čuli jer se nitko od vas koji ih danas prigodno spominjete nikada nije pojavio na danu kada ih se svake godine sjećamo. Postoji taj dan, već više od desetljeća vama nepoznat” istaknuli su pa još  podsjetili pritom da se sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu pod nazivom “Mali križ – Velika žrtva” organizira, uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, svake godine u svibnju u Slavonskom Brodu, gdje polažu vijence i 402 bijele ruže podno spomenika koji je za svu poginulu djecu podignut 2016. i koji nosi ime “Prekinuto djetinjstvo”.

Istaknuli su i kako je život svakog djeteta jednako vrijedan, Zajednica udruga je pozvala političare da odgovore zašto se ne poklone žrtvi 402 poginule djece, zašto ignoriraju postojanje njihovih obitelji i dana kada ih se sjećaju sva ova desetljeća.

“Njihova žrtva za vas nije važna. Da je istinski važna, znali biste te 402 obitelji, znali biste imena i prezimena te djece i njihovih roditelja. Roditelji ubijene djece naslušali su se šutnje svih vas koji ste danas toliko glasni”, poručili su iz Zajednice udruga.

Istaknuli su pritom da su djeca najveće bogatstvo svakog naroda, ne dijele se u kategorije, nisu ni lijevo ni desno, u njihovim glavama ne postoje ni nacionalnosti ni politike, ali su za mnoge izvor političke inspiracije i tek prigodna jednokratna tema.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI