‘SLUGA DOMOVINE’ KNJIGA O ŽIVOTU I RADU MAKSA LUBURIĆA

Facebook

Sve materijale su osobno prikupili vl. John Ivan Prcela i Mirko Bilić koji su osobno poznavali Vjekoslava Maksa Luburića i njegov rad te ovom prilikom žele dati mogućnost onim Hrvatima koji to žele da budu aktivni sudionici ovog projekta koji će prikazati drugu stranu priče o Vjekoslavu Maksu Luburiću potpuno različitu od one koju su UDBA-ini egzekutori i nalogodavci prikazali hrvatskoj javnosti.

Redakcija Dnevno.hr je putem elektronske poste zaprimila pismo dugogodišnjih hrvatskih emigranata Johna Ivana Prcele i Mirka Bilića koji ovim putem žele upoznati hrvatsku javnost o tiskanju knjige o životu i radu Vjekoslava Maksa Luburića ubijenog u španjolskoj Valenciji 20. travnja 1969. godine u režiji UDBA-e gdje je prema vlastitom iskazu udbaški agent kodnog naziva MUNGOS ubojica Ilija Stanić svirepo je čekićem i štangom razmrskao glavu tadašnjem predsjedniku “Hrvatskog narodnog odpora” u Španjolskoj Vjekoslavu Maksu Luburiću. Ubojica Vjekoslava Maksa Luburića nikad nije odgovorao za ovo ubojstvo na posebno okrutan način te i danas slobodno šeće Sarajevom. Knjiga bi trebala biti objavljena u drugoj polovici 2017.godine na oko 1000 stranica.

Sve materijale su osobno prikupili vl. John Ivan Prcela i Mirko Bilić koji su osobno poznavali Vjekoslava Maksa Luburića i njegov rad te ovom prilikom žele dati mogućnost onim Hrvatima koji to žele da budu aktivni sudionici ovog projekta koji će prikazati drugu stranu priče o Vjekoslavu Maksu Luburiću potpuno različitu od one koju su UDBA-ini egzekutori i nalogodavci prikazali hrvatskoj javnosti.

Pismo prenosimo u izvornom obliku:

APEL IMUĆNIM HRVATIMA I HRVATICAMA

Draga hrvatska braćo i sestre!



Plan odcjepljenja hrvatskog naroda od hrvatožderne Jugoslavije i sam naziv Nezavisna Država Hrvatska bili su podkraj dvadesetih godina prošloga stoljeća natopljeni krvlju hrvatskih narodnih mučenika. Iz njihove krvi nikao je Hrvatski ustanički pokret “Ustaša” a Desetoga Travnja 1941 Ustaše proglasiše Nezavisnu Državu Hrvatsku i uspostaviše Hrvatske oružane snage. Kroz pune četiri godine postojanja NDH-a, te herojske postrojbe vodile su mnoge bojeve, braneći tisućljetnu državotvornu volju hrvatskog naroda. Vojska NDH-a vodila je apokaliptičku borbu ne samo protiv svih velikih sila svijeta i hrvatskih izroda, nego i protiv himbenih saveznika. Svi od reda su rušili mladu Državu Hrvatsku a njezini osamljeni branitelji polagali su svoje mlade živote u temelje svoje Vječne Hrvatske. Odmah poslije Drugoga svjetskoga rata i nakon predaje Englezima na Bleiburškom polju u Austriji, par stotina tisuća hrvatskih branitelja postadoše ratni zarobljenici, te skupa s mnoštvom građana bijahu poubijani na “marševima smrti” ili na mnogobrojnim stratištima. Potom pobacani bijahu u bezbroj jama-grobnica! Da ta “mirnodobna” tragedija postane još veća, otvoren je pravi vulkan najcrnjih laži protiv tih hrvatskih narodnih mučenika i ta se lava laži i najgorih ocrnjivanja svijetom širi sve do dana današnjega!

Najveća žrtva tih laži i ocrnjivanja je general-vitez Vjekoslav Maks Luburić jer on je bio najiteligentniji i najborbeniji hrvatski Ustaša! Živio je od 1913. do 1969., dok u nedjelju 20. travnja te iste godine ne bi u “hrvatskom bunkeru” blizu Valencije u Španjolskoj preužasno umoren šipkom u zatiljak! Borbeni Maks Luburić je iza sebe ostavio bezbroj dokaza da je punih pedeset godina uvijek bio vjeran SLUGA DOMOVINE.

Baš pod tim naslovom evo punih šest godina, zalaganjem nas dvojice niže podpisanih, priprema se vrhunski napisano enciklopedijsko djelo o životu i radu generala Luburića i ono će na jesen 2017 u Zagrebu biti predstavljeno široj hrvatskoj čitalačkoj publici.

Sama zamisao, sakupljanje dokumentacije i financiranje toga djela nikli su u domoljubnome srcu niže podpisanoga Mirka Bilića-Erića u njemačkome selu Bad Göggenu kod Regensburga. Moralna podpora i djelomična suradnja stigle su od John-Ivana Prcele, poznatoga hrvatskog djelatnika i plodna pisca, koji živi u Clevelandu i koji je na Petom žrtvoslovnom kongresu u Zagrebu od godine 2010 pronašao jednoga mladoga hrvatskog intelektualca da se lati istraživanja i pisanja spomenutoga djela. Tako, tri predstavnika triju hrvatskih generacija formiraše novu “Trojicu velikih” generala Luburića i sva trojica postaviše si za zadatak izići pred hrvatsku javnost s potpunim i istinitim životopisom previše ocrnjenoga generala Luburića i tako povijesnim činjenicama zadati smrtni udarac najcrnjim lažima o njemu i o njegovome djelovanju.

Mi se, dakle, nalazimo pred izlaskom povijesnoga djela SLUGA DOMOVINE i ovim se apelom obraćamo na Vas, draga hrvatska braćo i sestre, da nam financijski pomognete i olakšate financijske obaveze tiskanja toga ne samo obimna, nego i senzacionalna djela o životu i radu generala-viteza Luburića. Već unaprijed, od srca Vam hvala i pozdravljeni nam budite sa BOG I HRVATI!

John-Ivan Prcela, Mirko Bilić-Erić i Pisac.

[pdf-embedder url=”http://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2017/01/IVAN-LUCIC-APEL-Potpis-1.pdf”]

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI