SMIJEH NA SUDU! Policija mu pronašla oružje, a on okrivio ženu: ‘Podmetnula mi je jer sam se prijavio u reality show!’

Screenshot

Ivo K. (52) s područja Velike Pisanice ovih je dana nepravomoćno osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora zbog neovlaštenog nabavljanja i posjedovanje oružja, donosi Bjelovar.live.

Kako stoji u presudi bjelovarskog Općinskog suda, spomenuti muškarac je tijekom 2011. godine nabavio automatsku pušku ”Zastava Kragujevac”, kalibra 7,62 bez spremnika, potom poluautomatsku pušku Papovku bez bajunete, skraćeni spremnik za automatsku pušku te gotovo 300 metaka puščanog i pištoljskog streljiva. Oružje i streljivo kod Ive je pronašla policija tijekom pretrage njegova imanja. Dio je pronađen unutar kuće, a dio je držao u kombiju.

”Kolica s oružjem”

Zašto i kada je nabavio oružje, nije poznato. No, zato su znani detalji njegove obrane iznijete pred sucem.

“Ne smatram se krivim”, izjavio je Ivo na upit suca kakav je njegov stav prema optužnici te nastavio tvrdeći da mu je sve spakirala njegova bivša žena:



“Pronađeno oružje nije moje. Podmetnula ga je moja bivša žena. Bila je ljuta jer sam se prijavio u reality show”, svjedočio je pred sudom.

Između ostalog, rekao je da su mu neimenovani ljudi iz sela rekli kako su vidjeli njegovu bivšu ženu kako vozi kolica s oružjem, a pretpostavlja da je to oružje dovezla iz kuće svoje bake.

”Prilikom čišćenja sam ga dirala i pomicala”

Sjedočila je i njegova bivša supruga koja je priznala da je znala za oružje ali nije o kojoj vrsti se radi.

“Oružje je bilo zamotano u dekama, krpama ili najlonima. Prilikom čišćenja sam ga dirala i pomicala”, kazala je tvrdeći da je pronađeno oružje zaista pripadalo njenom bivšem suprugu.

Sud je njen iskaz prihvatio kao istinit. Uvjetna zatvorska kazna Ivi je izrečena na rok kušnje od dvije godine. Ako u tom periodu počini novo kazneno djelo, automatski ide u zatvor. Naravno, svo pronađeno oružje i streljivo temeljem sudske odluke trajno mu je oduzeto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI