Smijenjeni direktor sisačkog vodovoda optužuje SDP-ovu gradonačelnicu: ‘Odbio sam provesti nezakonitu investiciju i zato sam smijenjen preko noći’

SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček smijenila je s mjesta direktora tvrtke Sisačkog vodovoda Igora Rađenovića, svog vjenčanog kuma, i na tu poziciju postavila bivšeg HSP-ovca Peju Trgovčevića. 

To se doznaje iz prepiske gradonačelnice Ikić Baniček i predsjednice Gradskog vijeća Siska Ivane Cindrić i gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Ova prepiska izazvala je potres u SDP jer Ikić-Baniček i Rađenović podržali su Peđu Grbina za novog predsjednika, a Rađenović sada optužuje gradonačelnicu za zloupotrebu položaja, nezakonitoj smjeni i planu nezakonitog odlijevanja milijuna iz Sisačkog vodovoda, prenosi Direktno.

Navodi kako je on odbio provesti nezakonitu investiciju i zato je smijenjen preko noći i jasnog obrazloženja voljom Ikić-Baniček. Dodaje kako nije imao mogućnosti iznošenja svoje strane niti na Nadzornom odboru niti na Skupštini.

Dalje objašnjava kako je plan sisačke gradonačelnice da sve komunalne tvrtke sudjeluju u financiranju nove zgrade Centra dijeljenih usluga. Vodovod je trebao dati glavninu novca, 9,5 milijuna kuna i postati suvlasnik nove zgrade, pa bi je iznajmljivao novoosnovanom Centru dijeljenih usluga i od toga vratio investiciju nakon više od 10 godina.

Ističe kako Zakon o vodnim uslugama jasno propisuje da se pružatelji javne vodne usluge ne mogu baviti drugim djelatnostima poput građenja i iznajmljivanja zgrada.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI