SMJEŠTAJ NA JADRANU SKUP JE POPUT SUHOG ZLATA: Plakat ćete od muke kad vidite koliko će vas izaći tri dana ljetovanja

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Svima je već puna kapa priča o rekordnoj turističkoj sezoni. Dosta vam je priča o turistima koji sobe plaćaju i po nekoliko tisuća kuna, hamburger 100 i kojima nije problem platiti taksi od Zagreba do Zadra samo zato što su zakasnili na avion.

Vi ste prosječan hrvatski građanin s prosječnom hrvatskom plaćom od oko 6000 kuna kome se šef smilovao i dao petak i ponedjeljak slobodno.

“Ajde, Velika Gospa je, pa i da se ti makneš s posla” rekao je i sad ste mahnito sjeli za računalo i tražite smještaj od 13. do 16. kolovoza za sebe i tri prijatelja. Neki koji nećete platiti do neba.

Nažalost, i vi ste poput nas otkrili, da ako u tražilicu booking ubacite svoje datume i 4 osobe nemate previše izbora.

U Crikvenici su na te datume dostupna samo dva objekta, jedan za 7.685 kuna i jedan za 22.083 kune.



U Zadru je situacija malo bolja, dostupno je šest objekata, od čega je najjeftiniji 5096 kuna, a najskuplji 28.578 kuna, što znači da bi vas jedno noćenje došlo malo manje od 10 tisuća kuna po noći.

Situacija je još gora ako ne želite riskirati s apartmanima jer ste čuli horor priče o domaćinima koji vam dan prije dolaska šalju poruku preko Vibera da im je eto svekar umro i žena im ne da primiti goste. Ako u tražilicu ubacite samo hotele, vjerojatno ćete početi plakati od žalosti.

Osim ako ne želite u hostel, u Dubrovniku vam je na raspolaganju samo jedan hotel, i to s pet zvjezdica gdje će vas tri noćenja doći 67.299 kuna.

U Splitu su vam na raspolaganju četiri hotela, i to najjeftiniji gdje ćete tri noći platiti 24.454 kune, a najskuplji je 52.972 kune.

I sad vam ostaje da se molite Bogu da Hrvatska sljedećeg tjedna ode u crveno i da svi ti silni gosti odu kućama, pa da kao i prošle godine turistički radnici snize cijenu smještaja. Ni tada vjerojatno nećete moći do Splita i Dubrovnika, ali možda nađete jeftiniji apartman na Pagu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI