SNAŠLA GA VELIKA NEVOLJA! NIŠTA OD ZATVORA LAGANOG TIPA: Iako on to nije želio dospio kod ubojica, silovatelja i pedofila!

Filip Kos/PIXSELL

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić trebao je svoju zatvorsku kaznu služiti u zatvoru otvorenog tipa u Valturi kod Pule ni na kraju se to ipak nije dogodilo.  No na  razini Ministarstva smješten je u kaznionicu u Lipovici- Popovači koja je poluotvorenog tipa.

U Valturi je svoju zatvorsku kaznu služio primjerice i Radimir Čačić zbog prometne nesreće u Mađarskoj, no eto Horvatinčić nije bio te sreće.

Mjesto je to gdje kazne služe među ostalim, i ubojice, silovatelji te pedofili, ali i oni koji su izazvali prometne nesreće sa smrtnim ishodom, javlja Jutarnji list. 

Naravno ova odluka nije najmanje ono što je Horvatinčić želio, no ta je odluka donesena zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Naime, u toj kaznionici postoji osam soba prilagođenih osobama s invaliditetom, odnosno sa zdravstvenim teškoćama, pa je i to bio razlog kojim su se u Ministarstvu i Upravi za zatvorski sustav vodili kad je riječ o tome gdje će Horvatinčić služiti kaznu.



Ukoliko mu pak bude potrebna zdravstvena skrb Lipovica je puno bliža zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj kao i bilo kojoj drugoj zdravstvenoj ustanovi čiji je izbor puno veći u nego u Puli. Iako je sam Horvatinčić više puta tvrdio da se baš u poliklinici u Puli liječio kad je njegov odvjetnik tražio Valturu.

Služi zatvorsku kaznu

Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen nakon dugogodišnje pravosudne trakavice i tri ponovljena suđenja u prosincu 2019. godine na četiri godine i deset mjeseci zatvora za pomorsku nesreću u kolovozu 2011. kada je gliserom udario u jedrilicu na kojoj je bio talijanski bračni par koji je na mjestu poginuo. Branio se sinkopom, odnosno da je izgubio svijest.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI