SOCIJALNA SLUŽBA BAVIT ĆE SE RODITELJIMA IZ KRAPINSKIH TOPLICA: ‘Nadam se da neće doći do oduzimanje djeteta zbog neodgovornog ponašanja’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da je slučaj iz Krapinskih Toplica vrlo tužna priča koja se prelama preko leđa djeteta zbog stava roditelja.

Dodao je da ne može razumjeti da netko svoje dijete ne pušta u školu zbog maske koja se mora nositi na hodniku.

Nada se da će se situacija riješiti i da će roditelji promijeniti stav.

“Pred školom je prosvjedovalo nekoliko ljudi koji imaju određene fiksacije zbog maske. Možda mogu lakše razumjeti nekoga tko se boji cijepljenja, ali ovo ne mogu razumjeti”, rekao je Fuchs. Dodao je da je policija ispred škole, a da su zaštitari ondje zbog prosvjednika.

“Obrazovni proces ne smije se narušavati. Članak 11. Zakona o okupljanju i prosvjedovanju izrijekom kaže da okupljanje i prosvjedovanje ne smije biti u školi i oko nje dok su djeca u njoj”, napomenuo je ministar te kazao da će sada socijalne službe morati odraditi svoj dio posla.



“Nadam se da neće doći do zadnje mogućnosti, a to je oduzimanje djeteta roditeljima zbog neodgovornog ponašanja i zapostavljanja obrazovnog procesa”, kazao je Fuchs za HRT.

Dodao je kako ne očekuje slične incidente u ostalim školama te da je njegovo ministarstvo razgovaralo s policijom koja je zatim izdala upute policijskim postajama kako se ponašati i na što da obrate pozornost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI