Šok u “Otvorenom”: Kajtazi napustio studio

Izvor: Screenshot/HRT

Već na startu je bilo moguće naslutiti kako sve neće ići u najboljem redu, jer je Kajtazi rekao da neće sudjelovati u emisiji zbog toga što je pozvan i Željko Balog.

Na HRT-u su. nakon što je u Čakovcu u subotu održan antiromski prosvjed koji je organizirala grupa građana iz Pribislavca, na kojem su građani tražili da se “zaustavi romski teror”,  gostovali načelnica Pribislavca Višnja Ivačić, njezin zamjenik Željko Balog i Veljko Kajtazi, saborski zastupnik manjina.

Već na startu je bilo moguće naslutiti kako sve neće ići u najboljem redu, jer je Kajtazi rekao da neće sudjelovati u emisiji zbog toga što je pozvan i Željko Balog.

Kajtazi je rekao za HRT kako se prosvjed nije trebao održati, a za Baloga je rekao: “Pokušavali smo razgovarati, ali s njima je to bilo nemoguće. O ovoj temi već sam iznio svoj stav i iznenađen sam što ste pozvali i zamjenika načelnice koji nije bio u Hrvatskoj, već u Njemačkoj. Načelnica je nekada permanentno bila kod mene da joj pomognem i ja sam joj svaki put pomogao. Govorila mi je protiv svog zamjenika i odjednom ona skupa s njim organizira ovakav prosvjed”.

Kajtazi je dodao kako je Balog “činio sve da se stanje u Međimurskoj županiji ne poboljša, a to su riječi načelnice općine Pribislavec. Dobio sam potporu načelnika općina u Međimurskoj županiji koji nisu sudjelovali u prosvjedu… Sve nevladine organizacije rekle su kako je ovaj prosvjed čisti rasizam i diskriminacija romske zajednice, kao i govor mržnje. Već drugi dan nakon prosvjeda došlo je do problema i situacija je loša zato što su napadnuti Romi”, rekao je Kajtazi i potom napustio studio.

Valja reći i kako je Željko Balog rekao Kajtaziju “da prvo nauči hrvatski jezik pa neka onda javno istupa”. Za te svoje riječi Balog se nije želio ispričati, a o svemu je rekao: “Ne želim se ispričati. Kako je moguće da jedan saborski zastupnik, koji je čuo moje ime kao legitimno izabranog predstavnika Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji i kao zamjenika općinske načelnice iz reda romske nacionalne manjine, bojkotira gostovanje zato što sam ja ovdje. Ja sam morao bojkotirati njega, zato što me je 2017. godine pokrao na izborima”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI