ŠOK U RUSIJI: Cijela ruska vlada podnijela ostavku

Screenshot

Nakon sastanka s Vladimirom Putinom, premijer Rusije Dimitri Medvjedev dao je ostavku.  Obavijestio je javnost kako s njim odlazi i cijela vlada države.

Vladimir Putin predložio je na sastanku nekoliko ustavnih promjena, a sve je to samo uvod u njegovu namjeru da na vlasti ostane što duže. Bez razmišljanja je tako prihvatio ostavku vlade i zatražio od ministara da djeluju kao zamjenski dok se ne formira nova vlada.

Među prijedlozima na sastanku s vladom bio je i onaj da se parlamentu prošire ovlasti kako bi mogao birati premijera i vladu. Naime, trenutno predsjednik Rusije bira premijera, odobrava ga parlament, a on potom formira vladu.

Sve je to signal kako Putin namjerava ostati na vlasti kao premijer, odnosno da želi ponoviti mandat koji je imao između 2008. i 2012. kada je, tobože, obnašao tu funkciju pod predsjednikom Medvjedovom.

Njegov predsjednički mandat ističe 2024. godine, a ova dramatična odluka vlade dogodila  se uslijed 80-minutnog Putinovog govora u kojem su se očekivale domaće teme, ali je predsjednik sat vremena proveo pričajući o stranim neprijateljima.Autor: Hana Krnić

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI