ŠOK U ZADARSKOJ ŽUPANIJI! Predsjednik županijske skupštine dao neopozivu ostavku, HDZ više nema većinu

Screenshot

Jedan od trojice vijećnika s tzv. Kapovićeve liste (dugogodišnjeg načelnika Vira Kristijana Kapovića), Antonio Vučetić, na početku sjednice skupštine Zadarske županije koja se održava u petak, dao je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika skupštine, objavila je Slobodna Dalmacija. 

Zbog toga je HDZ izgubio većinu te su hitno tražili stanku kako bi pronašli rješenje za dalje.

Razlog ostavke Vučetić objašnjava zbog “neslaganja s većinskim HDZ s kojim nisu mogli pronaći zajednički jezik”.


“Mi smo došli s konkretnim prijedlozima, imali smo programsku koaliciju koja je došla stvarati i raditi na projektima te pridonijeti zajedničkom razvoju županije. Međutim, nakon stisnute ruke i nakon dogovora s našim koalicijskim partnerom, oni su odjednom shvatili da im je jednostavnije ne ulaziti u koaliciju. Po meni je to biti politička varalica”, rekao je Vučetić.

Dodao je da su “politiku trebali provoditi na raznim razinama, a dogovor koji su imali oko imenovanja upravnim vijećima u tim institucijama se nisu desila”.“Već se četiri mjeseca ništa ne događa, a mi na Viru na to nismo navikli. Zato je došao trenutak za prerezati to, ako nešto ne funkcionira, onda ne funkcionira i zato sam dao ostavku”, zaključio je Vučetić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI