ŠOKANTAN POKUŠAJ OTMICE DJETETA KOD ZADRA: Dvojac potpuno suludo policiji objasnio razloge toga događaja

MUP.HR

Općinsko  državno odvjetništvo u Zadru nakon provedene je istrage 24. rujna podiglo optužnicu protiv 44-godišnjaka i 28-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode.

Naime, oni su kako se navodi optuženi da su u mjestu pored Zadra uočili dijete koje je hodalo uz rub kolnika, nakon čega su zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s još dvojicom za sada nepoznatih muškaraca postupili u cilju da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Navodno, žena je dijete upitala treba li mu prijevoz, a kako bi ga namamila u kombi, no kad je dijete odmahnulo rukom, muškarac je nastavio vožnju i potom zaustavio vozilo uz rub kolnika te pričekao dolazak djeteta.


Nakon što je dijete ponovno ženi odgovorilo kako ne treba prijevoz, muškarac je zajedno s još dvojicom nepoznatih muškaraca otvorio stražnja vrata kombija i s ciljem da uhvate dijete počeli su trčati za njime, no kako se dijete dalo u bijeg i došlo do kafića u kojem su bili ljudi, tako su okrivljenici odustali od svog nauma i udaljili se vozilom, navodi Općinsko Državno odvjetništvo.

Odvjetnik 44-godišnjaka Jurica Kvartuč ustvrdio je da nema dokaza da se pokušaj otmice dogodio. 

“U ovom trenutku nema dokaza za kazneno djelo za koje se moj branjenik tereti. On je aktivno iznio obranu pred državnim odvjetnikom, no ne bih iznosio detalje slučaja. Ipak je riječ o oštećeniku koji je maloljetna osoba i njegovi se interesi moraju štititi. Mogu samo reći da su dosadašnje objave euforične i da cijeli slučaj s tim nema veze. Mi smo odgovorili na optužnicu i sada čekamo početak postupka”, rekao je Jurica Kvartuč.

Odvjetnik 28-godišnjakinje Slaven Luštica nije htio komentirati navode optužbe koja dvojac tereti za protupravno oduzimanje slobode.

“Ne bih komentirao slučaj, to je sve što ću vam reći”, kazao je.

 

Međutim, iako je muškarcu i ženi nakon uhićenja određen jednomjesečni istražni zatvor, u jednom su trenutku bili pušteni na slobodu, no Županijski sud ih je nedavno ponovo vratio u pritvor.

U istrazi su odbacili optužbe da su pokušali oteti dječaka, no potvrdili su da uzimaju amfetamine i da je muškarac na metadonu. Rekli su i da nitko osim njih nije bio u kombiju te da su dječaku samo htjeli ponuditi prijevoz.

No, policiji su poznati otprije. Naime, optuženi 44-godišnjak je više puta bio osuđivan za razbojstva i krađe, a 2017. godine Općinski sud u Šibeniku objedinio mu je nekoliko ranijih presuda te je osuđen na ukupno šest godina i četiri mjeseca zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Općinsko državno odvjetništvu u Splitu 9. travnja ove godine podignulo je optužnicu protiv njega za krađu jer je iz “Pevexa” u Kaštelima ukrao izložbeni električni bicikl vrijedan oko 13 tisuća kuna. Protiv njega je u tijeku i istraga zbog razbojstva, zajedno s jednim “partnerom” orobio je market u Kaštel Sućurcu i “Ribolu” u Solinu.

Među ostalim, podignuta je optužnica protiv njega za krađu električnog bicikla vrijednog oko 13 tisuća kuna. Osim toga, protiv njega je u tijeku i istraga zbog razbojstva.

Ranije je optužena žena 44-godišnjaka prijavila policiji da ju je oteo, zajedno s još jednim muškarcem, nakon što je pronađena bez svijesti na području Šibenika.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI