ŠOSTARA BRINE VISOK BROJ POZITIVNIH U ODNOSU NA TESTIRANE: ‘Bojim se da će do Božića biti oko desetak tisuća umrlih’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar koji je od rujna u mirovini, kazao je što se tiče stanja s Covidom u Zagrebu, sve još pod kontrolom.

“Ono što nas jako zabrinjava je vrlo veliki postotak pozitivnih u odnosu na testirane, preko vikenda 12-15 posto, a jučer od 800 testiranih preko 200 pozitivnih, preko 25 posto i to je ono što nas jako brine. Čini mi se da smo se previše opustili i moram se složiti s profesoricom Markotić i docentom Capakom, koji svi upozoravaju da nismo još ni blizu vrha četvrtog vala epidemije”, rekao je Šostar za N1.

Smatra da nas ne čekaju lijepa vremena i da je premalo cijepljenih.

“Bojim se da će do Božića biti oko desetak tisuća umrlih, a to su ljudi koji nisu još trebali umrijeti, što je lijepi grad u Hrvatskoj i doista pozivam sve sugrađane i sugrađanke da se dođu cijepiti”, kazao je Šostar.

Što se tiče poticanja građana na cijepljenje, Šostar kaže da nema drugog načina osim upozoravanja. Ne vjeruje da će biti potrebno ponovno otvarati kapacitete u Areni Zagreb te još jednom pozvao građane na cijepljenje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI