SPAJIĆ SIPA OGORČENJE I LJUTNJU, SPOMINJE I VELEIZDAJU! ‘Plenković kaže da o tome nema pojma, pa postat ćemo robovi u svojoj zemlji’

Foto: Domovinski pokret

Daniel Spajić, glavni tajnik i zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru, komentirao je vijest kako je poduzetnik Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao 43,4 posto udjela u Fortenovi kupnjom udjela Sberbanke.

”Mislim da je to ravno veleizdaji nacionalnih interesa Republike Hrvatske, a Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem, po ne znam koji put, ne zna što se događa”.

“Prodajemo ono što je Hrvatskoj jako bitno, a jedno od ključnih pitanja je:  Tko upravlja mirovinskim fondovima Republike Hrvatske? Znamo li što je naša budućnost, znamo li što nam se događa kada jedan takav investitor ulazi u Hrvatsku u ovoj krizi?”, kaže Spajić.

“Slavonija je upropaštena, svi mi mogli postati robovi”

Spajić je pozvao medije da istraže informaciju kako mirovinskim fondovima upravljaju razne strane kompanije te kako Allianz u Rusiji ima tvrtku u koju je uložio preko milijardu eura, pa se zapitao je li njihov interes izlaz iz Rusije zbog cijele situacije.

”Allianz je njemačka tvrtka, jesu li oni bili ti koji su kočili da mirovinski fondovi Republike Hrvatske ne uđu u ovaj transfer i da ne kupe ovaj dio Fortenove s domaćim poduzetnicima? Mislim da je  to jedno vrlo ozbiljno pitanje o kojem, koliko vidimo, Vlada ne zna gotovo ništa. Fortenova je bila u vlasništvu puno tvrtki, puno zemlje, puno koncesija, Slavonija je ionako upropaštena od rata na ovamo, a ovim činom bojim se da ćemo mi svi u Hrvatskoj postati robovi”, smatra Spajić.Zastupnik DP-a zamolio je sve novinare da počnu propitkivati vladajuće kako bi se dobili odgovori na ova ključna pitanja, a i on je na tragu izjave Siniše Hajdaša Dončića da bi se svime trebala pozabaviti i SOA.

”Apsolutno smatram da bi se trebali uključiti svi, ovo je strateško pitanje od nacionalnog značaja i očekujem da gospodin Andrej Plenković sa svojim koalicijskim partnerima izađe i objasni Hrvatskoj javnosti zašto se ovo događa te odgovori jesu li oni za ovo znali, a ako su znali, zašto nisu na vrijeme reagirali?”, zaključio je Spajić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI