SPAJIĆ ZAGRMIO U SABORU PA NAJAVIO I GORE STVARI! Berošu nije bilo ugodno slušati: ‘Ina je kamilica za ovo što se radi u zdravstvu’

Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Daniel Spajić danas je u Saboru tijekom aktualnog prijepodneva upitao ministra zdravstva Vilija Beroša koliki će biti deficit u zdravstvu ove godine pa upozorio na dosadašnje propuste nesposobnog HDZ-ovog ministra zdravstva:

”Koliki će ove godine biti deficit u Ministarstvu zdravstva? Pitam to zato što će to dodatno kroz proračun platiti porezni obveznici, pored onih 30 milijardi koje se uplaćuju kroz premije zdravstvenog osiguranja”.

”Ministre, i vi i ja znamo da će taj dug ove godine biti između sedam i osam milijardi. Milijardu i 700 milijuna smo već sanirali i zbog toga je rađen rebalans proračuna. Da se krenulo s reformama u zdravstvu, možda bi mogli pričati o ovim brojkama o kojima vi govorite. A sedam-osam milijardi kuna su tri Pelješka mosta. To je mjesečno 800 kuna za svako maloljetno dijete u Hrvatskoj. INA je kamilica u odnosu na ovo što vi radite u zdravstvu!”.

”Da smo krenuli s reformom, imali smo povijesnu priliku iz nepovratnih sredstava iz EU fondova povući 300 milijuna kuna za digitalizaciju HZZO-a. To smo propustili, čekali ste do kraja da provedete natječaj u koji su bile uključene cvjećarke i firme koje se bave opremanjem svadbenih salona. Prije dvije ste godine poništili natječaj šest minuta iza ponoći pa smo izgubili 300 milijuna kuna. To je mogao biti početak reforme zdravstva”.

”Da ne govorim što se događa u zdravstvu s Vinkom Kojundžićem i firmom Cuspis. I njega ću kazneno prijaviti. Vas jesam prošle godine u travnju, ali se u Hrvatskoj ništa ne događa zbog pravosuđa kakvo imamo. Ovaj dug u zdravstvu je nešto vrlo ozbiljno i morat ćemo svi s tim suočiti”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI