SPAŠENI MALOLJETNICI IZ GUMENJAKA! Pronađeni nedaleko otočića Sv. Marko blizu Omišlja

Foto: GuliverImage (ilustracija)

Tri maloljetne osobe iz plutajućeg gumenjaka kod Omišlja, nedaleko otočića Sv. Marko pronašli su i spasili službenici Lučke kapetanije Rijeka kasno u petak navečer, objavljeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetoj potražno – spasilačkoj akciji, koja je kasno sinoć, 17. lipnja koordinirana sa Lučkom kapetanijom Rijeka prema tri maloljetne osobe na gumenjaku, u krčkom arhipelagu.

MRCC Rijeka u akciju traganja i spašavanja angažirala je službenike Lučke kapetanije Rijeka po zaprimljenome pozivu sa mobilnog uređaja jedne od tri osobe, koje su se u tom trenutku nalazili na gumenjaku, bez pogonskog stroja i bez svjetlosne signalizacije, dok su nošeni vjetrom i morskom strujom plutali morem uz sjeverozapadnu stranu otoka Krka.

Svih troje spašenih državljani su Republike Hrvatske i pronađeni su u dobrom tjelesnom stanju te su prekrcani na spasilački brod “Vid”, LK Rijeka, kojim su prevezeni u Kraljevicu.

Tamo su ih dočekali roditelji, čime je ova spasilačka akcija uspješno okončana.Facebook Comments

Loading...
DIJELI