SPAŠENI NIJEMCI S GUMENJAKA! Policija apelira na turiste i građane da se ne upuštaju u rizične situacije

Foto: GuliverImage (ilustracija)

Potraga za dvojicom njemačkih državljana koji su gumenjakom u petak isplovili iz uvale Jakišnica na otoku Pagu, uspješno je završena, a dvojac je pronađen!.

Bura ih je nosila prema otočiću Trsteniku. Prvo Nijemac je pronađen u petak popodne kod Velog Lošinja, a drugi je doplivao do obale i u subotu se javio lošinjskoj policiji.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u subotu su objavili da je posada policijskog plovila sudjelovala u traganju za dvojicom njemačkih državaljana, koje koordinira Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), a sudjelovala su i plovila Lučke kapetanije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Posada policijskog plovila pronašla je katamaran na napuhavanje i 59-godišnjeg njemačkog državljanina u petak oko 17,30 sati između otočića Oruda i Velog Lošinja.

Od njega su saznali da je drugi njemački državljanin, 23-trogodišnjak, skočio u more za veslom koje je im je ispalo, a potom ih je razdvojio jak vjetar.Nakon što su spašenog muškarca s gumenjakom doteglili do obale, nastavljeno je traganje za mladićem, a prekinuto je u večernjim satima.

No, mladić je jutros oko četiri sata došao u lošinjsku policiju – odjeven u ronilačko odijelo, s prslukom za spašavanje i veslom, nakon što je uspio doplivati do obale kod Maloga Lošinja.

Upućen apel turistima

Iz pomorske policije ističu da iako je traganje uspješno okončano, a osobe za kojima se tragalo nisu ozlijeđene, apelira se na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije, posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika koje u trenutku mogu promijeniti situaciju na moru.

Još jedno spašavanje

Osim spomenutog, bilo je još jedno spašavanje na moru. Kako su izvijestili iz policije,  spašen je njemački državljanin, 66-godišnjak, koji se na dasci za surfanje uputio iz uvale Pogana na Cresu.

Policijsko plovilo je isplovilo nakon što je u petak oko 14 sati zaprimljena dojava da je surfer pao u more, a bura ga nosi dalje od obale.

Traganje je završeno oko 16,30 sati, kada ga je pomorska policija pronašla na otvorenom moru ispred uvale Pogana, kako pluta držeći se za dasku za surfanje.

Neozlijeđenog surfera su izvukli iz mora, zajedno s daskom te ga prevezli na sigurno, objavili su iz policije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI