SPLIT VRIJE, PULJAK DOBIJA ZAVRŠNI UDARAC? Ostao bez podrške MOST-a u Gradskom vijeću! ‘Za nas je to frustrirajuće’

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

Krizi splitske gradske vlasti na nazire se kraj. Novi udarac gradonačelnik Ivica Puljak doživio je od svojih koalicijiskih partnera MOST-a. Ostavili su prvog čovjeka grada bez podrške u Gradskom vijeću. Ranije su Pametno i Možemo ‘zamrznuli suradnju’ s gradonačelnikom, no MOST je ipak otišao i korak dalje.

Mostov Josip Markotić poručio je kako se “bavimo samo aferama”.

“Za nas je to frustrirajuće, mi s tim nemamo veze, mi mjesecima radimo na projektima i o tome želimo razgovarati. Dovedeni smo pred gotov čin, prekidamo suradnju. Izlaz su, po nama, novi izbori, ne samo za Vijeće, nego i za gradonačelnika. U lipnju, zajedno s kotarskim izborima. Svi smo skupa taoci ove situacije. Ovim je činom Puljak na scenu ponovno doveo Keruma i HDZ”, rekao je Markotić

Most traži i raspuštanje Gradskog vijeća i nove izbore. Smatraju da bi se to moglo dogoditi već u lipnju, kada su izbori za gradske kotare.

“Ako Ivošević ne podnese ostavku, tražimo izbore.”



Na pitanje novinara jesu li razgovarali s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, Mostovac je priznao da je sinoć oko ponoći na vijestima vidio kako je dogradonačelnik Antonio Kuzmanić najavio razgovor s parterima tijekom četvrtka.

“Mi već od petka pokušavamo doći do njih. Slali smo gradonačelniku dva maila, sreli smo se s njim u gradu i tražili smo sastanak. Ok, nije se mogao naći zbog nekih objektivnih razloga – bio je na putu, pa na premijeri predstave – ali da baš svih ovih dana nisu mogli odvojiti sat vremena… To isto nešto govori. Mi smo pokušali, a zato smo i vas novinare ‘izbjegavali’ jer smo prvo to s njima htjeli riješiti, ali smo se na kraju danas odlučili sazvati presicu” zaključio je Mostov Markotić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI