Splitski stožer objavio: Još 30 korisnika doma za starije pozitivno na koronavirus, za četiri osobe testiranje će se ponoviti

Foto: Cropix

Od ukupno 39 štićenika Doma za starije u splitskoj Vukovarskoj ulici koji su izmješteni s te lokacije u splitsku bolnicu pozitivno na koronavirus je njih najmanje 30.

“Tijekom večeri dobili smo službenu potvrdu KBC-a Split o testiranju na preostalih 39 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Split iz smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Od njih 39, 30 osoba pozitivno je na koronavirus, 5 osoba ima negativan nalaz, a kod 4 osobe nalaz je +/- što znači da se kod njih testiranje mora ponoviti.

Na dan 09.04.2020. na području Splitsko dalmatinske županije 276 osoba pozitivno je na koronavirus”, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

Nakon prodora koronavirusa u splitski dom, u četvrtak je potvrđena prisutnost infekcije i u Koprivnici i Pločama, a ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da postoje sumnje i u Vinkovcima i Sisku.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI