SPLITSKOG GRADONAČELNIKA DOČEKALI PROSVJEDNICI: Ne sviđa im se što je proveo mjere Stožera o covid potvrdama

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prosvjednici koji se protive primjeni Covid potvrda okupili su se ispred zgrade splitske gradske uprave i tražili razgovor s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, koji im se nakratko pridružio ispred zgrade.

Gradonačelnik je na početku rekao kako mu se žuri jer mora upaliti svijeće za Vukovar.

Jedna od prosvjednica poručila mu je kako se osjećaju diskriminirano te kako im se ne sviđa što je lokalna vlast odlučila provesti odluku Stožera o obveznim covid potvrdama u javnim institucijama.

Tvrdi kako necijepljeni prema nekim znanstvenim istraživanjima ne šire zarazu više od cijepljenih te upitala Puljka zašto je odlučio provesti “takvu diskriminirajuću odluku”.

Puljak je rekao kako neće ulaziti u znanstvene rasprave sa prosvjednicima, ali i pojasnio kako je tu odluku donijela država čije odluke on mora poštivati i provoditi.



Prosvjednici su se osvrnuli i na to da su neki gradonačelnici odbili provesti takve odluke te dodaju kako ih covid potvrde te neke dovode u egzistecijalni problem, za što su prozvali Puljka da on za to odgovara “imenom i prezimenom”.

No Puljak je ponovio kako on mora poštivati odluke države te “da nam je svima u Hrvatskoj u ovom trenutku virus najveći neprijatelj i da se protiv njega moramo boriti”.

O susretu s prosvjednicima gradonačelnik se oglasio i na Facebooku:

“Jutros su prosvjednici došli ispred gradske uprave. Sve je prošlo u duhu tolerancije, uz moju poruku: Ne moramo se slagati oko ovih tema, ali moramo živjeti jedni uz druge, moramo zajedno naći načina da što manje ljudi završi u bolnici, da pomognemo onima koji su sada na respiratorima.”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI