SPLITSKOM DOGRADONAČELNIKU PRIJETI ZATVOR! Podignuta optužnica protiv Bojana Ivoševića zbog prijetnji novinarki

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DORH je objavio kako je podignuta optužnica protiv splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića zbog prijetnji novinarkama Slobodne Dalmacije.

Priopćenje ŽDO-a u Splitu prenosimo u cijelosti.

“Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 23. ožujka 2022., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona/11.

Okrivljenom 32-godišnjaku se stavlja na teret da je 6. veljače 2022. oko 19:30 sati u Splitu, putem mobilnog telefona nazvao urednicu gradske rubrike jednog dnevnog lista te joj, u cilju da kod novinara izazove osjećaj straha i uznemirenosti, uputio prijeteće riječi, nezadovoljan sadržajem članaka objavljenih na portalu i u tom dnevnom listu koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji.

Osnovano se sumnja da je novinarka njegove riječi prenijela svojoj kolegici (novinarki), a zatim glavnoj urednici tog dnevnog lista, kao i izvršnoj urednici portala, koje su kod svih njih izazvale osjećaj straha i uznemirenosti”, stoji u priopćenju.



Ivoševića terete da je počinio prijetnju iz članka 139. stavka 3. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI