Šprajc ponizio MORH: “Ponudili su nam drek, ali su rekli – ej, to vam je slatki drek, a mi smo ga s guštom pojeli”

screenshot, RTL Direkt

"Amerikanci su Hrvatskoj opet očitali lekciju o tome što znače državne institucije", rekao je Šprajc

Ponovno je u  RTL Direktu  Zoran Šprajc prokomentirao MORH-ov fijasko s nabavom borbenih zrakoplova. Ovoga puta posebno se osvrnuo na upozorenja koja su dolazila od Amerikanaca, a u kojima se Hrvatskoj govorilo da će Izrael teško dobiti dozvolu za prodaju aviona.

Hrvati iz nekog razloga potpuno zanemaruju ta američka upozorenja i slijepo vjeruju Izraelcima da će dobiti tu dozvolu, jer, kazao je ministar, Izrael je imao nekakvo američko predodobronje koje nitko nije vidio i za koje ne znamo na što se zapravo odnosi.

Drugim riječima, Izraelci su Hrvatskoj ponudili drek ali su rekli, ej, to vam je slatki drek, a mi smo ga s guštom pojeli. S druge strane amerikanci su Hrvatskoj opet očitali lekciju o tome što znače državne institucije.

Bez obzira što se hrvatski ministar obrane vozio u avionu s američkim ministrom obrane i što su oni tom prilikom o nabavci izraelskih aviona srdačno ćaskali, što je ovih dana ministru Krstičeviću jedan od glavnih argumenata u svoju obranu. Jer u hrvatskom mentalnom sklopu ćaskati u avionu s nekim važnim čimbenikom ili sjediti s njim u počasnoj loži Dinama ili brstiti janjetinu kod Macole, riješeva svaki problem.

 



Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Dok Vlada ima sve više problema s nabavkom aviona, eskadrila #RtlDirekt postaje sve veca… #airforce #RtlDirekt #avioni #morh #krsticevic #pisikucipropalo

Objavu dijeli Zoran Onaj Šprajc (@zoransprajc)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI