SRAMOTA: Brod ‘Galeb’ pretvaraju u novi Kumrovec!

Goran Kovacic/PIXSELL

Znači i na ovakav (podmukli) način širit će se komunistička propaganda, a za to su u Gradu Rijeci – pravi majstori (čast iznimkama)

Grad Rijeka jeftino je otkupila na javnoj dražbi  nekadašnji Titov  brod „Galeb“ i prema svemu sudeći postat će – muzej. Bit će otvoren 365 dana u godini. Vjerojatno će ga u sklopu nastavnih programa morati posjećivati i učenici i studenti. Kažu da je brod bio dio režima 20. stoljeća i da baš zbog toga postaje muzej.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel  rekao je i ovo:

–          „Tito je bez ikakve sumnje značajna povijesna figura, što potvrđuje i stalan interes  svjetskih medija za „Galeb“, pa tako i Rijeku. Stoga će upravo činjenica da se „Galeb“ veže uz njegovo ime budućemu muzeju dati posebnu atraktivnost“ .

Na prvi pogled tu nema ništa sporno. Čak je dobro da se vidi kako je i „na moru“ živio maršal Tito i njegova odabrana „svita“, ali… ima tu jedan drugi problem. Oni će kroz taj brod i kroz Titovo ime ponovno propagirati komunizam, partiju i – Jugoslaviju! Naime, već sada potpisujemo da Grad Rijeka neće ni jednom rečenicom dati do znanja onima koji će posjećivati „drugi Kumrovec“ da je ovaj brod pripadao komunističkom zločincu, a još manje da je baš on glavni krivac za tisuće nevinih žrtava, poglavito Hrvata, „od Vardara pa do Triglava“, nakon II. svjetskog rata. Na taj način mnogi će steći dojam kako je prije hrvatskog obrambenog Domovinskog rata bilo bolje, odnosno da je Tito bio dobar čovjek i političar. O njegovim grijesima neće biti ni retka.

Tu je problem.



Znači i na ovakav (podmukli) način širit će se komunistička propaganda, a za to su u Gradu Rijeci – pravi majstori (čast iznimkama).

Zanimljivo je da je ovaj „kapitalni“ projekt jednim dobrim dijelom financirala i Europska unija (EU), vjerojatno ni ne znajući  u što se  upušta.

Bolje bi bilo da su novci upotrijebljeni u financiranje obnove Golog otoka, Stare Gradiške ili neke druge robijašnice kroz koje bi se najbolje vidjeli lik i djelo „bez ikakve sumnje, značajne povijesne figure“!

A brod „Galeb“ trebalo je odvući na otvoreno more i  zauvijek ga – potopiti.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI