Srbe je strašno naljutila jedna Plenkovićeva izjava. EVO kako je reagirao Ivica Dačić!

screenshot

Hrvatska i Srbija ušle su u diplomatski rat, grmi naslovnica Vučićeva najdražeg glasila Informer, kao da dvije države već nisu u diplomatskom sukobu već nekoliko mjeseci. Točnije, nakon što je Vučić na hrvatsku delegaciju koju je predvodio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, nahuškao Šešelja pa je posjet prekinut.

Razlog ‘objave’ diplomatskog rata sa srpske strane Plenkovićeva je izjava kako Srbija u Europsku uniju ne može ući bez dozvole Zagreba. To je naše ‘komšije’ strašno uvrijedilo.

Debeljuškasti ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić na to je kazao kako se ‘Zagreb neće pitati o srpskoj sudbini’.

Plenković je u srijedu u Saboru dva puta rekao kako put Srbije u Europsku uniju ide preko Zagreba i rješavanja svih otvorenih pitanja koja muče dvije zemlje. Srbi su ovu izjavu shvatili kao tešku ‘uvredu komšija’. Ako je ovo uvreda, onda ne znamo kako nazvati toplu dobrodošlicu koju je hrvatskoj delegaciji u Beogradu priredio Šešelj.

Kao što znate, put ka Evropskoj uniji ne mora da ide samo preko Hrvatske. Može da ide i preko Mađarske, može i preko Rumunije, Grčke… To što priča Plenković je davanje sebi većeg značaja nego što je realno. Smisao njegove izjave jeste da će Hrvatska odrediti da li će Srbija ući u Evropsku uniji ili neće. E pa Hrvatska jeste deo EU, ali Brisel svakako neće dozvoliti da nerešeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak drugih zemalja. Molim vas, Hrvatska je ušla u Evropsku uniju preko Slovenije, a oni nisu rešili granični spor. Pa šta ima onda mi da pričamo”, ustvrdio je Dačić i dodao kako su u Europskoj uniji našli zajednički jezik čak i oni koji su se ‘međusobno više ubijali’.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI