SRBI OD RUSA DOBILI TENKOVE OTPORNE NA NEUTRONSKE BOMBE? ‘Ovako nešto nema nitko u regiji’!

Foto: mod.gov.rs

Vojska Srbije primila je veliku donaciju od svojih ruskih prijatelja. Prije tri dana stiglo je 19 tenkova T-72MS i 20 oklopnih transportera BRDM-2MS, čime je zaključena primopredaja ukupno 30 tenkova i 30 oklopnih transportera koji su ustupljeni prema sporazumu o vojnoj suradnji.

“Ova tehnika tehnika ispunjava sve suvremene standarde koji će ojačati borbeni potencijal srpske vojske i omogućiti da se osigura nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet zemlje”, naglasio je ruski zamjenik ministra obrane general-pukovnik Aleksandar Fomin kako prenosi Ministarstva obrane Srbije.

Inače, vrijednost donacije se procjenjuje na 30 milijuna eura, a tenkovi T-72MS smatraju se jednim od ‘najboljih tenkova ikad proizvedenih’.

Imaju li tenkovi antineutonski oklop?

O ovoj donaciji oglasio se i Miroslav Lazanski, aktualni veleposlanik Srbije u Moskvi koji je prije posla u diplomaciji bio ugledni vojni analitičar u Srbiji. On je naglasio da je ovom donacijom Vojska Srbije dobila bitno pojačanje, odnosno da je dobila “najbolje tenkove na Balkanu”.



Pojasnio je da tenkovi T-72 “najvjerojatnije” imaju i antineutronski oklop koji štiti posadu od neutronske bombe.

“Kad gledate kako su ga modernizirali, jasno je da je njegova osnovna ljuštura ostala ista, a sve je drugo novo. Tako da je to praktično nov tenk i to je velika donacija Ruske Federacije državi Srbiji“, izjavio je za portal Sputnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI