SRBI PORUČILI PREDSJEDNICI I PREMIJERU: ‘Ova tri portala morate osuditi za govor mržnje’

foto: Ured predsjednice

Miodrag Linta je pozvao hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića, Ličko-senjskog župana Darka Milinovića i gradonačelnika Gospića Karla Starčevića da javno osude “govor mržnje koje tri portala šire prema KUD-u “Krajina” i preostalim Srbima u Hrvatskoj.”

Predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta, procijenio je da su tekstovi na nekoliko hrvatskih portala širili govor mržnje i to zbog činjenice da beogradski KUD “Krajina” organizira proslavu Ivanjdana koja je 7. srpnja održana u selu Medak u Lici.

On je ustvrdio da su Slobodna Lika, Likaplus i Maxportal vodili “antisrpsku hajku sa ciljem da se zabrani dolazak i sudjelovanje KUD-u “Krajina” u Medak”.

Portalu Slobodna Lika posebno je, kaže Linta, smetalo “jer će se proslava Ivanjdana održati u selu Medak koje se nalazi pored Gospića i stradalih hrvatskih sela”, a kao primjer govora mržnje prema Srbima navodi rečenicu u tekstu da će se “Gospićem tih dana oriti četničke pjesme”.

Po njegovim riječima, “proustaškim snagama u Hrvatskoj smeta sve što je srpsko tj. njegovanje srpske kulture i tradicije, afirmiranje Krajine i krajiškog identiteta srpskog naroda, obilježavanje stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu i u građanskom ratu 1991-1995. godine”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI