SRBI SNIMAJU FILM O OLUJI! Vulin: ‘Do Oluje je došlo jer se šutjelo o Jasenovcu’

Srbija sve više novca ulaže u kinematografiju radi širenja “povijesnih istina”. Milijune su “ubrizgali” u ovogodišnjeg nacionalnog kandidata za Oscara “Daru iz Jasenovca”, a sada spremaju novi projekt koji se zove ni manje ni više nego “Oluja”.

O tome koliko država skrbi i o ovome projektu govori i to da je na filmski set došao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je i ovu priliku iskoristio da podijeli nekoliko povijesnih lekcija.

“Nitko više nikada neće trovati našu djecu lažima o srpskom narodu. Izborili smo se za istinu i pravo da o njoj govorimo”, rekao je Vulin koji je ustvrdio kako je do Oluje došlo jer se šutjelo o Jasenovcu.

“Zato što svojoj djeci nismo dopustili da znaju istinu o tragediji srpskog naroda dočekali smo da nam drugi pišu povijest, da nam se podsmjehuju, da nas tjeraju da priznamo lažne genocide, da nas primoravaju da se pravimo kao da je ‘Oluja’ humanitarna’ akcija”, kazao je Vulin.

Pohvalio je novu generaciju srpskih umjetnika kako se istina o stradanju srpskog naroda ne bi zaboravila.



“Ovo će vidjeti cijeli svijet, a na srpskoj državi je da pomogne ovim mladim ljudima da na najbolji mogući način prikažemo našu istinu“, rekao je Vulin.

Producent filma Oluja je Vladan Anđelković koji se pohvalio da se film radi po “najvišim produkcijskim standardima”.

“Film se ne bavi političkim kontekstom ‘Oluje’ već tragedijom srpskog naroda koja je ispričana kroz vizuru običnih ljudi koji su u tom zločinu protjerani iz Hrvatske”, objasnio je Anđelković. Redatelj i scenarista filma i serije “Oluja” Miloš Radunović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI