SRBIJA JE NA NOGAMA! PRIČA SE O ZABRANI POZNATOG GLUMCA! ‘Snimaju film o ubojici Srba’! Najavio film o zapovjedniku obrane Srebrenice!

Emir Hadžihafizbegović, poznati bosansko-hercegovački najavio je mogućnost snimanja filma o o Naseru Oriću, zapovjedniku obrane Srebrenice tijekom rata u BiH. Sve je to najavio gostojući na Telviziji O. Intervju je očekivano izazvao veliku pozornost i kontroverzu u susjednoj Srbiji.

“Taj se film priprema da se jednom skine stigma s heroja koji je otišao u Haag oslobođen optužbi. Moramo napraviti film o Naseru Oriću”, poručio je Hadžihafizbegović.

Iako je intervju snimljen još u veljači tek je prije nekoliko dana  krenula priča o Hadžihafizbegovićevim izjavama. Za sve su krive društvene mreže preko kojih je intervju stigao u Srbiju.

“Poslije ‘Aide’ snimaju film o ubojici Srba”, naslov je u “Večernjim novostima”. Podsjetimo da je Quo Vadis, Aida? je bosanski ratni dramski film iz 2020. godine koji je napisala, producirala i režirala Jasmila Žbanić, a koji prati događanja u Srebrenici nakon što je grad zauzela srpska vojska. Naravno ne treba ni spominjati da je u Srbiji film dočekan na nož i nije najbolje prihvaćen. No unatoč tome film je nedavno i nominiran za prestižnu filmsku nagradu Oscar.

Večernje novosti prenose vijest o filmu Nasera Orića, ali i njegovu biografiju uz koju nabrajaju zločine koje je navodno počinio nad Srbima.



Sve to je samo dio medijske galabuke i galame koja je nastala nakon što su izjave Hadžihafizbegovića dospjele u širu javnost. Na društvenim mrežama može se čuti kako pojedinci predlažu da se glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću zabrani ulazak u Srbiju.

Žestoke reakcije u srpskoj javnosti komentirao je danas beogradski profesor Boban Stojanović u jutarnjem programu srbijanske Nove TV. On poručuje kako svaka javna ličnost ima veću odgovornost za izgovorenu javnu riječ od onih koji to nisu, pogotovo kada je riječ o traumatičnim i osjetljivim pitanjima. Ipak, zahtjeve da se Emiru Hadžihafizbegoviću zabrani ulazak u zemlju i da mu se zatvore vrata srpskog filma naziva ekstremističkim ispadima i nada se kako nitko ozbiljan ne razmišlja o takvoj osveti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI