SRBIJI I MAĐARSKOJ STIGLE ČESTITKE IZ MOSKVE: ‘Bravo Srbijo! Bravo Mađarska! Bravo prava i suverena Europo’

Odavno je poznato da Rusija podržava Srbiju. U nedjelju su u Srbiji održani parlamentarni  izbori za koje je Konstantin Kosačov, potpredsjednik Savjeta Ruske Federacije rekao kako su “potvrdili suverenitet”. Isto je to rekao i za izbore u Mađarskoj.

Kosačov je na Telegramu napisao da se istinske suverene države Europe mogu nabrojati na prste jedne ruke.

“Pored Rusije, to su Bjelorusija, Armenija, Turska i, što su jasno potvrdili jučerašnji izbori, Srbija i Mađarska”, napisao je Kosačov na Telegramu, prenosi Tanjug.

On smatra da su “na drugoj strani” Njemačka, Francuska i Italija.

Dodao je kako je to “rezultat destruktivne poslijeratne politike Sjedinjenih Američkih Država koja se sastoji u njenoj suverenizaciji pod antiruskim zastavama NATO-a”.



“Bravo Srbijo! Bravo Mađarska! Bravo prava i suverena Europo”, napisao je Kosačov.

Podsjetimo, na predsjedničkim izborima održanima u Srbiji, na osnovi rezultata s 90,71 biračkih mjesta koje je obradila Republička izborna komisija, trenutno najviše glasova ima Aleksandar Vučić – 59,55 posto.

Na osnovi 91,02 posto obrađenih biračkih mjesta trenutno najviše, na parlamentarnim izborima, ima koalicija okupljena oko SNS-a “Zajedno možemo sve” – 43,45 posto, što je oko 122 zastupnička mjesta.

Premijer Mađarske Viktor Orban proglasio je u nedjelju navečer pobjedu na parlamentarnim izborima, nakon što je njegova stranka Fidesz osvojila više od polovine glasova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI