SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA JE TERORISTIČKA ORGANIZACIJA: Ima ulogu velikosrbijanske imperijalne agenture koja se za stvaranje ‘srpskog sveta’ ne usteže oružja i terora

Nakon više godina hibridnog ratovanja, u Crnoj Gori se 5. rujna 2021. dogodila neuobičajena i dramatična vojno-policijska akcija kojom je omogućeno ustoličenje novog velikosrbijanskog “mitropolita crnogorsko- primorskog Joanikija Mićovića. 

Ustoličenje je predvodio patrijarh Srpske pravoslavna crkve (SPC) Porfirije Perić, što znači da je “crnogorski mitropolit” podređen SPC-u te se time izravno negira samostalnost(autokefalnost) Crmogorske pravoslavne crkve, a posredno se negira samostalnost Crne Gore.

Upravo zbog toga, najviše je dramatičnosti izazvala odlučnost SPC-a da se ustoličenje Joanikija obavi u Cetinjskom manastiru, koji je povijesna vjerska i državna prijestolnica Crne Gore, u kojoj se nalaze “moći” sv. Petra Cetinjskog, koji je potomak dinastije Petrović- Njegoš, pa je velikosrbijansko ustoličenje u Cetinjskom manastiru trebalo imati veliko operativno i simboličko značenje za nastavak procesa političke i vjerske okupacije Crne Gore, koje se upravo događa.


 

Svoj primjerak potražite na svim kioscima i saznajte sve ono o čemu se drugi ne usude pisati! Ako ne stignete do kioska petkom i želite osigurati svoj primjerak koji će vam stići na kućnu adresu, to možete učiniti tako da se pretplatite na najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj, 7dnevno.PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI