SRPSKA PREVARANTICA PRŽILA LICE KLIJENATA: Barbi doktorka uhićena dok je pokušavala pobjeći u Hrvatsku

Foto: Instagram

Beogradsko tužiteljstvo podiglo je optužni prijedlog protiv nadriliječnice Olgice Markanović i vlasnice Medicinsko-estetskom centra Tayas J. T. zbog teškog djela protiv zdravlja ljudi u su izvršiteljstvu.

“Barbi doktorka”, kako su je zvali srpski mediji, i njezina sudionica, klijentima iz Srbije i BiH nudili su estetske korekcije. Olgica je inače iz Banja Luke, tvrdila je da je u Sarajevu stekla svoju diplomu, a prema optužnom prijedlogu čini se da fakulteta nije vidjela.

U dokaznom postupku svjedočilo je 12 oštećenih osoba i jedan svjedok, a sudski vještak je utvrdio da je dvojac “neovlaštenom i nepravilnom upotrebnom sredstva ‘plazma pen’ prouzrokovao trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u vidu dubokih opeklina drugog B i trećeg stupnja, uz istovremeno nedopuštenu primjenu injekcione lokalne anestezije ‘lidokain – klorida’ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije uslijed nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja ‘plazma-pen’ zbog korištenja struje”.

Za Olgicu je zatražena kazna od tri godine, a za njezinu partnericu godinu dana zatvora. Uhićena je početkom prošlog mjeseca na srpsko-hrvatskoj granici kada je pokušala pobjeći iz zemlje. Prema iskazima svjedoka koji su došli do medija, njezin rad doista je bio zastrašujući.

“Koža mi je kao da sam prošla kroz požar. Da se razumijemo, i svaki liječnik pogriješi, ali Olgica je uništila lica i živote mnogim ženama. Više od sedam dana nisam mogla otvoriti oči, dva mjeseca nisam mogla jesti od krasti koje su pucale i bolnih ožiljaka. Keloidi koji su mi ostali na licu, ali i licima drugih djevojaka, nikada se neće moći u potpunosti ukloniti, a do kraja života ću morati nositi masku i kapu i sklanjati se od sunca, jer smo sad u velikom riziku od karcinoma kože, pošto je skinut i spaljen cijeli epiderm”, ispričala je jedna od djevojaka koje je željela smanjiti nos i podići obrve.



No, nisu samo djevojke stradale, među oštećenima našao se i 26-godišnji Slavko kojemu je prijatelj uplatio korekciju nosa metodom “Plasma pen”. Kaže, bilo mu je sumnjivo kad je pacijentica koja je došla prije njega izašla “spaljenog lica”, no da je bio odlučan da korigira nos.

“Legao sam na stol koji je izgledao kao stol za masažu. Olgica me je počela pržiti laserom, a da mi prethodno nije dala nikakvu anesteziju, pod izgovorom da će joj tako biti lakše raditi te da neće doći do oticanja pa će bolje vidjeti kako oblikovati nos”, ispričao je očajni mladić.

“Stezao sam zube od muke, plakao i preznojavao se i molio Boga da se što prije završi. To je trajalo čak sat i pol. Olgica je pokušavala svojim šalama i slatkorječivošću odvratiti moje misli od bolova, ali to je bilo nemoguće”, dodao je.

Inače, olakšale su ga za 750 eura, a osim rana nije ništa dobio.

“Nakon što su kraste otpale i pale otekline, oblik nosa se vratio u prvobitno stanje, kakav je bio i prije intervencije. Samo ovaj put s jako vidljivim ožiljcima”, ispričao je.

Došao je kod nje poslije zbog komplikacije, a tada mu je u dvorištu ordinacije ubrizgala kortikosteroidnu injekciju.

“Ubrizgala mi u ožiljak jer se, kako je rekla, formirao keloid. To je izvela nesterilno, bio sam šokiran”, dodao je Slavko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI