Srpski vojno-politički stručnjak: ‘Kupovina izraelskih F-16 odlična je odluka Hrvata!’

Wikimedia commons

Vojnopolitički komentator beogradskog lista „Politika“ Miroslav Lazanski, gostujući u emisiji „Crvena linija“ komentirao je odluku Hrvatske da kupi 12 borbenih zrakoplova F-16 Barack od Izraela i strateško povezivanje Hrvatske s Izraelom u području obrane i vojske.

“Mislim da je to jako pametan, dobar i dugoročan potez hrvatske Vlade i Hrvatske vojske. Prvo, zato što je Hrvatska politički kupila naklonost Izraela da vam stalno ne bi nabijali Drugi svjetski rat, Jasenovac i stradanje Židova u Jasenovcu. Možda se ponekad Zuroff i javi ali sad od Vlade u Tel Avivu nećete imati te primjedbe.

Drugo, kupnjom F-16 Barack kupujete odlične avione u odličnom stanju, izraelska elektronika je bolja čak u nekim segmentima od američke. Dobit ćete 12 odličnih aviona! Ako ti avioni budu još dodatno modernizirani po izraelskim standardima na viši stupanj onda mogu reći da će biti i bolji od aviona MIG-29 koje mi sad u Srbiji moderniziramo u skladu s ruskim standardima na generaciju 4 plus.

Dakle, to što se uradili s Izraelom je sjajan potez i politički i vojni. Bez obzira što mnogi u Hrvatskoj komentiraju da su to avioni stari 35 godina. U Americi i dalje lete avioni B-52 iz doba vijetnamskog rata.

Ponavljam, odličan potez! Hrvatska dobiva vrlo kvalitetne avione, a dobivate i znanje, hrvatski mehaničari odlaze u Izrael obučavati se na izraelskim tehnologijama, piloti će imati sasvim jednu novu obuku jer ne zaboravite da su izraelski piloti najbolji piloti na svijetu. Ja mogu samo čestitati Hrvatskoj. Nastojim u tim vojnim komentarima biti objektivan i što jest – jest!”, rekao je Miroslav Lazanski za N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI