SRPSKO NARODNO VIJEĆE BRZO ODGOVORILO ŠKORI: Dobio je vrlo zanimljivo objašnjenje! ‘Djeca to ne čitaju kao ‘x’ nego kao ‘h’!’

Foto:Piksell

Svako gostovanje Miroslava Škore očito izazove reakciju, a ovaj je put ponovno reagiralo Srpsko narodno vijeće.

Podsjetimo, Škoro je na N1 televiziji jutros iznio stav da u Vukovaru učenici hrvatske i srpske nacionalosti trebaju ići u zajedničke škole. Time je podržao inicijativu Ivana Penave o zajedničkim hrvatskim i srpskim razrednim odjeljenjima.

“Kakva je razlika u matematici srpskoj i hrvatskoj? Je li Argentina na srpskom na sjevernoj hemisferi, a na hrvatskom na južnoj? Ne kužim. Taj dio je napravljen maliciozno i tendenciozno da bi se djeca od samog početka dijelila”, rekao je Škoro o toj temi

SNV se pak oglasio su se putem društvene mreže Twitter na kojoj su apstrofirali njegovo pitanje “kakva je razlika u matematici srpskoj i hrvatskoj?”.

“Škoro briljirao u jednačini odnosno jednadžbi x-3=10. Djeca koja se školuju po A modelu x ne čitaju kao iks nego kao h. Apeliramo na novinare i političare da se raspitaju o ustavnim obrazovnim pravima manjina ili neka pitaju izvrsne Eminu Bužinkić i Dinku Č. Biruški”, poručili su Škori iz SNV-a.



Screenshot / Twitter

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI