STAN U ZAGREBU, DVIJE KUĆE I PLAĆA OD 16.590 KUNA: Ovo je jedan od najuspješnijih HDZ-ovih političara

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Lokalni izbori su iza nas, a dok neki lokalni dužnosnici imaju status bivših, Virovitičko-podravsku županiju u još jednom mandatu vodit će HDZ-ov župan Igor Andrović.

Plaća ovog diplomiranog ekonomista iznosi 16.590 kuna, a dodatnih 3193 kuna mjesečno zaradi od imovine i imovinskih prava.

Njegova supruga kao zaposlenica virovitičke gimnazije Petra Preradovića na godišnjoj razini uprihodi 77.228,98 kuna.

Premda Androvići otplaćuju tri kredita, popis njihove imovine je pozamašan pa se slijedom toga u imovinskoj kartici navodi suprugina kuća s okućnicom od 3767 m2 u Virovitici vrijedna 700.000,00 kuna, druga kuća s okućnicom u županovom je vlasništvu.

I ona se nalazi u Virovitici, prostire se na 540 m2, a dobivena je darovnim ugovorom i procijenjena na 300.000,00 kuna.



U Zagrebu na Rudešu Andrović posjeduje stan od 53 m2 vrijedan 630.000 kuna, kupljen kreditom. Supruga je vlasnica Hyundaija iz 2015. godine kojega su procijenili na 53.000 kuna.

Župan posjeduje 56 dionica Hrvatskog telekoma čija nominalna pojedinačna vrijednost iznosi 269 kuna, a u imovinskoj kartici spominju se i tri djetetove ušteđevine – prva od 15.207 kuna, druga ušteđevina od 11.803 kuna te treća štednja od 6387 kuna. Treba međutim napomenuti kako je župan Andrović otac troje djece, u Virovitici u kojoj i danas živi rođen je 1980. godine.

Ekonomski fakultet završio je u Osijeku gdje se zaposlio kao referent nabave u tvrtki Standard MIO, u svoj rodni grad vraća se 2007. godine kada se zaposlio u ondašnjoj građevinskoj tvrtki Nikola d.o.o.

Idući posao pronalazi u najboljoj hrvatskoj razvojnoj agenciji Vidra, a nakon toga postaje pomoćnik pročelnika Upravnog odijela za gospodarstvo razvoj i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije, ali i direktor sajma Viroexpo.

Jedno vrijeme stažirao je kao asistent u Europskom parlamentu, završio je i Političku akademiju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta kao i Akademiju za politički razvoj. Bio je i direktor Poduzetničkog inkubatora, a potom se 2016. godine opet vraća u svoju županiju gdje postaje pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije.

Na neposrednim lokalnim izborima u svibnju 2017. godine, u prvom je krugu izabran za župana Virovitičko-podravske županije, a uspjeh je ponovio i u prvom krugu posljednjih lokalnih izbora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI